Реклама / Ads
9| 5174 |17.05.2016 НОВИНИ

Лукарски се възхити от успехите на кабинета

.
Божидар Лукарски
Твърденията на новия председател на БСП Корнелия Нинова, че държавата е във финансов и икономически колапс абсолютно не кореспондират с реалните числа. Всеки трезвомислещ човек вижда това. Това каза в предаването ”Още от деня” по БНТ министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски.
 

Информацията, която беше изнесена днес от министър Горанов, е най-добрият аргумент, заяви Лукарски. Реформаторският блок ще продължава да подкрепя реформите на това управление, тъй като резултатите са налице, посочи той. Председателят на СДС коментира и призива на лидера на ДСБ Радан Кънев десните партии да се обединят около кандидатурата на държавния глава Росен Плевнелиев за втори мандат. Припомняме, че впоследствие се оказа, че това действие не е съгласувано с президента.

 

Радан Кънев е интелигентен мъж и умел политик, но напоследък прави много политически гафове. Това, което направи, е меко казано, недомислица. Най-малкото, когато се размахва кандидатура без да е обсъждано, е обидно за личността на Плевнелиев. Това действие вреди и на Реформаторския блок, и на президента. Напоследък от ДСБ се набива клин за разцепление на Реформаторския блок. Не знам как се вземат решенията в ДСБ, но оставам с впечатление, че това са личностни изяви на Радан Кънев и ген. Атанас Атанасов. ДСБ напоследък постоянно се цепят от колектива и бягат пред вятъра на фона на случващото се, заяви Лукарски. По думите му утре подкрепящото управлението мнозинство ще гласува единно по президентското вето върху Изборния кодекс.

 

Надявам се утре да видим, че няма разделение и съм дълбоко убеден в това, каза икономическият министър. Той обаче отказа да разкрие дали мнозинството ще приеме или ще отхвърли ветото. СДС стои на позицията, че Реформаторският блок трябва да има единна кандидатура за президентските избори, заяви още Божидар Лукарски. Той отрече появили се информации, че сините могат да подкрепят ляв кандидат на президентския вот. Ляв кандидат, и Люк Скайуокър да е, СДС няма как да подкрепи, подчерта лидерът на партията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 84| 13990 |15.05.2016 Нинова посвети успехите на сина си в университета „Бъркли” на БГ учителите . 0| 4579 |23.04.2016 Лукарски: Виждам оттеглянето на Пеевски , но... . 0| 4251 |05.04.2016 Божидар Лукарски откри MachTech&InnoTech Expo . 0| 4141 |04.04.2016 Синдикатите в "Булгартабак" искат главата на Лукарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads