Реклама / Ads
9| 4574 |24.07.2021 НОВИНИ

Маджарова на обиколка в националния ефир. Прие определението ”бухалка” като комплимент

.
Да, може би сме бухалка. Въпросът е срещу кои. И защо в едни ситуации и случаи нашата работа е високо ценена, а когато насочим работата и репресията си към други субекти се превръщаме в бухалка. Кога казваме истината? Кога работим по съвест и убеждение? И кога спазваме закона? Неоспорим факт е, че специализираната прокуратура влезе в медийното внимание с негатив тогава, когато много лица, считайки себе си за финансово неприкосновени, понесоха удари. Затова да се твърди, че специализираната прокуратура е бухалка, бих го приела и в известен смисъл като комплимент.
 

Думите са на шефката на специализираната прокуратура Валентина Маджарова, изречени от ефира на NOVA News. Признанието, че прокуратурата била бухалка Маджарова направи неволно, но призна онова, което се скандираше по българските площади цяло лято и продължава да се твърди.

 

Изглежда днес е звездният миг на Валентина Маджарова. Магистратът се появява в ефира на втора национална телевизия в рамките само на няколко часа. След сутрешното гостуване в Българската национална телевизия Маджарова избра друг удобен събеседник - Любо Огнянов.

 

Необичайни са тези телевизионни прояви за персоната на Валентина Маджарова. Обикновено сме свикнали да я виждаме на брифинги. Може би е сменила жанра и е решила да влезе в ново амплоа, за да защити доброто си име и да “замаже” петното, хвърлено върху специализираната прокуратура. Която иначе вършила работата си прекрасно, нали…

Маджарова бе гост в сутрешния блок на Българската национална телевизия, където без много неудобни въпроси от страна на Георги Любенов успя да ни обясни как решението за закриването на специализираните съд и прокуратура идвали, защото в крайна сметка тези институции работили добре. Маджарова призна, че нямало нищо драматично в това, което само по себе си беше изненада. Причината са протестите на магистратите преди няколко месеца, които заявиха, че върховенството на закона е в опасност.

 

Каза още, че специализираната прокуратура съществува едва от няколко години и в този смисъл не можем да очакваме от нея чудеса за този тъй кратък период от време. Сиреч - да дадем толеранс. Маджарова призна - специализираните прокуратура и съд били длъжници на българските граждани заради липсата на осъдителни присъди за корупция по високите етажи. От такова признание нямаше нужда, защото и Европейската комисия ни го каза. При това за втори път.

 

И след сутрешното си интервю шефката на специализираната прокуратура се пръкна не къде да е, а в ефира на NOVA News - телевизионният канал, известен съвсем доскоро като “Канал 3” - близка до предишната власт медия, която бе придобита от групата на “NOVA” на Кирил Домусчиев.

 

От този национален ефир Маджарова повтори долу горе същите неща, но с други думи. Разказа за рейда в президентството, който не бил нахлуване, а бил изпълнен съобразно закона - с надлежно разрешение и заради разследване. Подслушвания на политици и протестиращи не е имало.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 7024 |24.07.2021 Маджарова обърна палачинката - нямало нищо драматично в закриването на спецпрокуратурата . 3| 2867 |14.07.2021 Президентът поздрави Макрон за националния празник на Франция . 3| 3209 |09.07.2021 Здравното министерство публикува националния план за справяне с пандемията . 7| 3111 |30.06.2021 Кацаров закрива националния ваксинационен щаб, създава нов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads