Реклама / Ads
1| 4846 |24.12.2010 НОВИНИ

Мъгли на летищата в Европа още 4 дни

.
Студена вълна тръгна от Атлантика; ще стигне в България на Коледа.
 

Летищата в цяла Европа ще бъдат в плен на мъгли и снегове още 4 дни.
За това ще е виновна студената вълна, която днес тръгна от Атлантика. Първо тя ще завладее Англия и Франция, където навръх Коледа и в неделя са възможни проблеми с полетите. След това мъглите и снеговете ще налегнат Централна Европа - Германия, Чехия и Австрия. Там аерогарите също може да затворят врати. Става дума за 27 и 28 декември, уточни вчера Даниел Пенев, дежурен синоптик от TV-MET.

В България гъста мъгла се очаква само утре сутрин. Заплахата за София ще е за няколко часа, бялата пелена ще е по-мощна в Пловдив. После ни чакат дъждове. Вълната от снегове и дъждове от днес се движи от запад на изток. Така тя ще стигне в България на Коледа. А в първия ден на последната работна седмица на 2010-а валежи се очакват в Североизточна Европа и в района на Русия. Другата валежна зона ще е над Италия и Средиземноморието, обясни дежурният синоптик в TV-МET.

Лют студ се задава след 27 декември в Централна и Северозападна Европа. Но след студената вълна ще започне затопляне. То ще стане причина снегът на 29-30 декември в Западна Европа да премине в дъжд. На 31 декември - 1 януари над Западна Европа ще вали дъжд, а над Централна - ще има мъгли и облачност.

А ето какво ще е времето в големите градове на Европа по празниците:

* Париж - утре и вдругиден ще вали сняг, ще има и мъгли. От 25-и до 27-и ще е доста студено, градът ще продължи да е в плен на мъглите. Между 29 декември и 2 януари ще започне затопляне и снегът ще премине в дъжд.

* Лондон - на Коледа снегът ще е спрял, но се очакват проблеми с видимостта. На 26-28 декември ще падне сняг, който ще преминава в дъжд. До 2 януари ще е облачно, температурите ще са над нулата.

* Рим - до понеделник ще вали дъжд, а от вторник до 2 януари времето ще е много хубаво.

* Мадрид - от днес до понеделник сутрин температурите ще са отрицателни. На 28-и ще започне затопляне, възможно е да превали дъжд на 1-2 януари.

* Прага и Виена - утре и вдругиден ще вали сняг, но в неделя валежите ще спрат. Ще е студено: под минус 10. На 29 и 31 декември ще има кратко затопляне, после - не много интензивни снеговалежи.

* Атина и Истанбул - до 29 декември ще е топло и с превалявания от дъжд. Температурите ще са над 0 градуса.

* Москва - очаква се сняг до 3 януари. Мъгли са възможни след Нова година, но проблеми с полетите не се очакват. Температурите до 31 декември ще са минус 5 - минус 10 градуса, а после - до минус 21.

* Франкфурт и Мюнхен - утре и вдругиден ще вали сняг, градусите ще са под нулата. А като настъпи студената вълна, и температурите ще паднат под минус 10. На 27-28 декември - затопляне. Снегът ще премине в дъжд.

* България - навръх Коледа ще вали дъжд, а максималните температури ще са над 10 градуса, на места до 17-18. В неделя ще се заоблачи, ще завали дъжд, а във вторник и сряда в Източна България - сняг. Ще застудее. На 29-30 - валежите спират. Но на 31 декември, 1 и 2 януари отново ще вали дъжд, който ще премине в сняг. На 2-3 януари ще е облачно, с тенденция за застудяване. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5268 |19.12.2010 T. Дончев: Скандалът с Калинка изпрати негативен сигнал към Европа . 58| 4699 |04.12.2010 Станишев пак топи ГЕРБ пред Европа . 6| 10877 |28.11.2010 България – сред от най-осъжданите страни в Европа . 3| 4877 |27.11.2010 Т. Дончев: Неусвояването на европарите е неизпълнение на бюджет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads