Реклама / Ads
18| 5072 |06.10.2020 НОВИНИ

Мая Манолова: Европа прогледна за България заради протестите

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Част от българските евродепутати, които избраха политическите си интереси пред интересите на гражданите по време на дебата вчера в Европейския парламент, следва да подкрепят резолюцията на комисията ЛИБЕ в ЕП. Резолюцията разкрива липсата на върховенство на правото, проблемите в демокрацията и съдебната система, натиска над медиите и размера на корупцията в България.
 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Пловдив, където откри офис на организацията. Тя припомни, че от „Изправи се.БГ“ са изпратили обръщение до българските евродепутати с призив да подкрепят резолюцията.


"Европа прогледна за България благодарение на протестите и в резолюцията са отразени и исканията на протестите у нас. Разочароващо е, че български евродепутати не подеха исканията, а участваха в опъването на чадър над Борисов, добави тя.


Близо 100 дни продължават протестите и окуражаващото е, че те дават своите резултати - Борисов трайно избяга от работното си място и не смее да се появи в триъгълника на властта в центъра на София. От страх от протестите обикаля държавата в контролирана среда или играе футбол, докато Европейският парламент обсъжда върховенството на правото в България. И в най-малкото населено място в България, и в центъра на Европа разбраха какъв човек управлява България, допълни Манолова.

 

Сред нашите цели са минимален месечен доход от 1000 лв. за работещ човек чрез въвеждане на минимална почасова ставка, преизчисляване на пенсиите, здравеопазване без доплащане и равен старт за децата в образователната система, каза Манолова. Тя допълни, че предстои икономически форум, на който ще бъде представена икономическата програма на „Изправи се.БГ“ от младите експерти в екипа.


Корупцията в България обезкървява доходите на българските граждани, затова е необходима ревизия на всички нива – правителство, премиер, министри, държавни структури и предприятия, големи сделки, обществени поръчки, допълни председателят на „Изправи се.БГ“.


Тя даде за пример ремонтът на отсечката Чирпан-Стара Загора, която е изградена преди 8 години за 60 млн. лв., а сега ще се ремонтира за 90 млн. лв. Ремонтът ще се извърши от фирма, избрана от държавната „Автомагистрали“ без конкурс и без обществена поръчка, обясни Манолова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 8672 |06.10.2020 Арман Бабикян: Това, което се чу в Европарламента, е шамар за властта . 11| 4386 |05.10.2020 Станишев: Европа чува гласа на хората в България . 9| 6533 |05.10.2020 Ден 89 на протеста: Под знака на дебата в европарламента за България . 7| 6835 |03.10.2020 Манолова: Утре е подходящ ден Борисов да подаде оставка. Видя се, че царят е гол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads