Реклама / Ads
3| 3310 |02.06.2021 НОВИНИ

Мая Манолова: Опитът да се сплаши Бойко Рашков е опит да сплашат всички министри

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Опитът да бъде сплашен служебният вътрешен министър Бойко Рашков е опит да бъдат сплашени всички министри, които искат да покажат истината за управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ. Няма да оставим прокуратурата да се опитва да страхува служебното правителство. Това е в интерес на Борисов и на ГЕРБ, за да останат нещата същите, каза Мая Манолова, председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ на живо във Фейсбук от протеста пред Съдебната палата днес.
 

Тук сме, за да защитим демокрацията и разделението на властите. Недопустимо е прокуратурата да влиза и да натиска комисията, която проверява дали са подслушвани политици от опозицията, лидери на извънпарламентарните партии тогава и на протестите. Да оставят Бойко Рашков да покаже цялата истина, допълни Манолова.

 

Тя подчерта, че „Изправи се.БГ“ подкрепя усилията на Бойко Рашков да върне правилата в службите и в МВР и да покаже истината за управлението на Борисов и за подслушванията.

 

Министрите на икономиката и на финансите започнаха да вадят истината за това къде са изчезнали милиарди левове от държавния бюджет и как са давани кредити в ББР. Защо прокуратурата не влезе да установи истината за „Автомагистрали“, попита Манолова.

 

Категорична е Маналова, че раздаването на милиарди левове публични средства в „Автомагистрали“ е абсолютно незаконно и за това трябва да се носи наказателна отговорност.

 

Истината как се борави с публични пари в полза на приятелския кръг от фирмите, близки до Бойко Борисов, излезе наяве. Раздавани са аванси на фирми, които не са започнали работа и тези аванси са гарантирани през застраховки, които не покриват такъв риск, обясни Манолова.

 

Усилията на служебното правителство са такива, каквито българските граждани очакват, заяви още тя и каза, че „Изправи се! Мутри вън!“ подкрепя действията на тези министри, които се опитват да върнат върховенството на закона и правилата в институциите.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4698 |31.05.2021 Мая Манолова: Един от уволнените шефове в АПИ остана директор на звено . 4| 4056 |26.05.2021 Манолова: Шепа самозабравили се кръгове около Борисов са крали с милиарди . 8| 6617 |21.05.2021 Нов сигнал до Манолова: Представители на ъндърграунда се месят в бизнеса и оказват натиск . 15| 3847 |21.05.2021 Манолова: Борисов ли е ръководил подслушването? /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads