Реклама / Ads
12| 6846 |08.02.2019 НОВИНИ

Майката на Банев: Николай има приятели в Русия, помагал е на президента Георги Първанов

.
Мария Банева
Не мога да си обясня какво значи тази група. Това е много сериозно обвинение към мен. 33 години съм работила в областта на културата. През годините съм имала участие в две фирми. Решенията винаги се взимаха колективно. Няма документ, където аз да съм взимала средства и да съм ги разпределяла. Била съм в ръководството на ТЕЦ-Казанлък. Разрухата са обективни неща. Бяха загубени пазари. Нямаше откъде да се намират суровини. Това каза майката на Николай Банев-Мария по БТВ.
 

В ТЕЦ-а, поради много скъпия метан и се търсеха алтернатива за отопление, хората се отказаха от отоплението на ТЕЦ-а. Приватизацията е законен процес. Николай Банев бе човек, който умееше да търси бизнеса. В началото се справи. Вкъщи нещата са се говорили. Аз живея в Хасково, завеждах отдел култура. Не е лесно да се направи характеристика на бизнеса на сина ми. Това е изключително труден процес. Винаги бордовете вземаха колективни решения. Това ще се докаже в края на краищата. Няма 1 млрд. в Швейцарска банка. Евгения е умен и образован човек. Ако има един лев, нека държавата да ги вземе.

 

Вчера се видяхме с Николай Банев. Само се целунахме. Той не може да приеме обвинението. Ние все още чакаме да се докажат тези обвинения чрез факти. Аз не съм чула един документ, който да защитава тезата на прокуратурата.  На свиждане си говорим за децата. Съпругът ми скоро се помина. Лично аз не съм му носила сокове. Дъщеря му му приготвя някакви неща. Те се проверяват от охраната до последния продукт.

 

Не зная, че в килията му е вкаран телефон в кутия от сок. В Русия имаме добри приятели, които идват на комплекс „Русалка“ всяка година. В него 20 години се правят фестивали, медиен форум. Дали съществува този телефон не мога да кажа. Представете си, че е подхвърлен. Синът ми и снаха ми са дисциплинирани хора. Не са имали план да избягат в чужбина. Говори се усилено, че те са били в Ница, когато са се прибирали в София. Те отидоха децата да учат английски и малко морално да починат. Знаете за набезите на семейството-запалване на къщата в Бояна. Не може да се каже, че са имали врагове. Но някакви сили до ден днешен не са открити, съществуват.

 

„Полимери“ не рабати, защото нямаше суровини, спря се от Лукойл подаването на химикали. 50 млн. имаше НЕК да дава на предприятието.  34-те предприятия бяха продадени и заменени. В Елхово има едно добро предприятие. То има социална роля. Влизането на прокуратурата в дома на семейството бе много неприятно. Николай работеше много. Имаше предприемачески дух. Ако нещо се е печелело и се е направило тази къща, какво повече. Аз съм гледала децата. Семейството живееше нормален живот. Грижеше се за трите деца, които са във Франция. Те много страдат. Бабите се грижехме за тях. Луксозният начин на живот не е в тази степен, в която се тиражира. Живеят един нормален човешки живот. Евгения ми каза, че това лято отново на „Русалка“ ще има художествен пленер. Тя има качества за евродепутат. Има хора, които сформират инициативен комитет. В него участват художници, скулптори и бизнесмени, които безкрайно се притесняват за нашето моментно състояние.  Имаха хубави приятели и нормални отношения.

 

Давали са пари за политически кампании -  на Георги Първанов. Николай е с леви убеждения. Доста солидно е помагал за кампанията. Не ги знам тези подробности. Помагал е само в тази кампания. Не сме богата фамилия. Даже се чудим как да гледаме децата. Те са до Ница в един колеж, който много им харесва. Знаят къде са родителите им, но не говорят по този въпрос. Децата страдат. Изпращат писма и рисунки. Аз разполагам с пенсия от 340 лв. Само с тази пенсия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4482 |07.02.2019 Проф. Николай Овчаров адвокатства на министъра от ”Ало, Банов съм” . 2| 4563 |01.02.2019 Съдът остави в ареста Николай Банев . 3| 4180 |28.01.2019 Отложиха делото срещу Николай Ненчев за изтребителите . 0| 6821 |19.01.2019 Николай Банев разпространи писмо с опровержение на думи на Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads