Реклама / Ads
0| 3116 |16.12.2022 НОВИНИ

Майки пропищяха от детски филм на ”Дисни” с главен герой гей тийнейджър

.
Източник: Twitter
Родители скочиха на новата продукция на "Дисни Анимейшън" - "Чуден свят", която върви по кината за коледните празници.
 

Лентата представя първия главен герой въобще в анимация, който е гей тийнейджър (следователно малолетен), чиито родители всестранно подкрепят неговия избор.

 

 

"Това е филм с категория "В", съответно може да се гледа от деца. Като заведох моето, то изпадна в стрес, защото видя вълнение, любов от момче към негов съученик и се изуми какво е това. В цялата зала настъпи смут, а аз успях да обясня на сина си, че това е изрусено момиченце. Потресена съм, какво е това?", сподели от профила си Десислава Лукова.

 

От Националния филмов център са категоризирали "Чуден свят" с "В" категория, което значи: "Филмът утвърждава идеалите на хуманизма, популяризира националната и световната култура или по никакъв начин не противоречи на общоприетите морални норми в страната и няма ограничителни препоръки от комисията".

 

"99% от анимационните филмчета са категория "В" или "А". Относно съдържанието също отговаряме за него, но така сме преценили, защото смятаме, че трябва да има толерантност и децата от една по-ранна възраст очевидно вече трябва да свикват с тези неща.

 

Разбирам, че на някои им харесва, на други не, но въпросът е, че обществото това налага, и това е бъдещето", каза за вестника представителят на НФЦ Ростислав Малчев.

 

Американската актриса Габриел Юниън, която озвучава майката на едното момченце, споделя пред сайта PinkNews, че това е една великолепна история за нормални отношения, представени по нормален, дори "топъл" начин.

 

Колегата ѝ Йънг Лайт, който озвучава тийнейджъра, също се изказва ласкаво за лентата: "Много е готино, начинът, по който е показана любовната история, не е натрапчив, напротив - красив е".

 

Според повечето български майки от сайта "Бг мама" обаче филмът е скандален. Те предупреждават тези, които все още не са гледали филмчето, да не водят малките си деца или в най-добрия случай да им обяснят преди това какво ще видят.

 

Иначе "Чуден свят" изобилства от герои, които рядко намират поле за изява. Там са трикрако куче, хора в неравностойно положение, разведени семейни двойки и момчетата с различна сексуална ориентация.

 

Лентата ни запознава с легендарното семейство изследователи Клейдс, които се озовават дълбоко в непознатите, неизследвани територии на друг, чуден свят, където дебнат всевъзможни опасности и повече от удивителни същества.

 

Режисьорът Дон Хол вероятно е решил, че тези болезнени и деликатни теми ще се приемат повече положително, отколкото отрицателно от широката общественост, пише "24 часа".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3099 |10.12.2022 Гюров: Божанков е добре дошъл при нас, нямаме бащи или майки в политиката . 6| 3134 |05.12.2022 ”Майки срещу войната” внесоха подписка в НС срещу въвличането на България в конфликта . 4| 4310 |28.11.2022 ГЕРБ пропищяха за злоупотреби в ББР,Петков опитал да овладее банката преди да е министър . 0| 2760 |16.11.2022 Държавата компенсира семейства, чиито деца не са приети в детски градини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads