Реклама / Ads
2| 3213 |24.11.2022 НОВИНИ

Майната им на правата: ФИФА по-ниска от тревата, за да не дразни домакините от Катар

.
Майната им на човешките права. Общо взето това каза ФИФА на всички участнички на Световното първенство в Катар. Стана ясно, че федерацията стои по-ниско от тревата, за да не дразни домакините на Мондиал 2022 г. и никой и нищо друго нямат значение.
 

ФИФА забрани още един спортен екип на Белгия и отново не даде обяснения за това. Вероятно многоцветните екипи будят асоциации с цветовете на дъгата, които са символ на ЛГБТИ общността. 

 

Изобщо темата с правата на хората с различна сексуална ориентация на Световното първенство не просто се заобикаля, а директно се забранява от ФИФА. Като се започне от екипите и се стигне до забраната за носене на гривните OneLove от футболисти. Заради тази безпощадна цензура вчера футболистите на Германия покриха с ръце устата си по време на общата снимка преди началото на двубоя с Япония. 

 

Хомосексуалността е незаконна в консервативната мюсюлманска страна Катар. По-малко от две седмици преди финалите, Халид Салман, посланик на Катар от Световното първенство и бивш национал, каза на германската телевизия ZDF, че хомосексуалността е "вреда в ума“, добавяйки, че всеки, който идва в Катар, трябва "да приеме" правилата на Доха.

 

Организаторите на Световното първенство многократно са казвали, че всеки, независимо от тяхната сексуална ориентация или произход, е добре дошъл по време на турнира.

Насър Ал Хатер, изпълнителен директор на Световното първенство по футбол през 2022 г., каза, че феновете на ЛГБТИ, идващи в страната, няма да се притесняват от "преследване от всякакъв вид“, описвайки Катар като "толерантна страна“.

 

Но…

 

Преди Световното първенство президентът на ФИФА Джани Инфантино призова 32-та отбора, пътуващи за Катар, че трябва да "оставят футбола да заеме централно място“ и уж да се "съсредоточат върху футбола“.

 

Само няколко дни след това обаче се появи забрана за продажба на алкохол в и около стадионите на Мондиал 2022 г., което доведе до остри реакции от страна на някои от спонсорите.

 

В понеделник голям спор между ФИФА и седем европейски нации приключи, като тези страни се отказаха от плановете си капитаните им да носят специална антидискриминационна лента в последния момент, защото от ФИФА заплашиха със санкции - от централата в Цюрих предупредиха, че включване в акции за подкрепа на ЛГБТИ по време на Световното първенство може да доведе до наказания както за националните асоциации, така и за самите играчи.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3155 |23.11.2022 „Будвайзер“ иска ФИФА да й възстанови 47 млн. долара заради забраната за продажба бира на Световното в Катар . 2| 3187 |15.11.2022 Шефът на ФИФА призова за спиране на военните действия в Украйна по време на световното . 0| 2659 |25.08.2022 Националите ни топлят 74-то място в класацията на ФИФА . 0| 2694 |24.06.2022 Бивш генсек на ФИФА с условна присъда заради подкуп и фалшификация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads