Реклама / Ads
0| 2836 |15.08.2022 НОВИНИ

Мъж е с ампутиран крак, три деца са тежко пострадали при катастрофата на ”Тракия”

.
Обърналия се рейс
Двама възрастни и 3 деца са тежко ранени, след като автобус с 48 пътници се обърна на АМ ”Тракия. Един мъж е с ампутиран крак, а 2 деца са в реанимация - едното с комоцио, а другото със счупен таз. Повдигат обвинение на водача, задържан е за 24 часа. Основна версия на разследващите е отклоняване на вниманието му, уточниха от прокуратурата.
 

Експерти преценяват дали 11-годишно дете с по-сериозни травми да бъде преместено за лечение в столицата. Няма данни за външна причина за произшествието, съобщи шефът на МВР Иван Демерджиев.  Повечето пострадали при инцидента са с натъртвания или счупвания. При всички обаче се наблюдава уплаха и стрес от случилото се, коментираха лекари.

 

Няма данни шофьорът на катастрофиралия снощи сръбски автобус на магистрала "Тракия" да е употребил алкохол или наркотици. 44-ма души са преминали през спешния център в Стара Загора.

 

Случаят се поема от НСлС заради фактическата и правна сложност, съобщиха от прокуратурата. Днес ще се пристъпи към обвинение на водача. Експертизите не са готови, затова и обвинението ще е "работно".  От МВР не изключват вероятността да има е технически проблем.

 

Основната версия по която се работи е отклоняване на вниманието на шофьора. Ще се проверява и техническа неизправност. Свидетелка твърди, че рейсът се е движел бавно, имало е проливен дъжд. На мястото няма мантинели. Според твърденията й водачът е разгъвал седалка и затова е излязъл от пътя. На борда е имало глъчка. На място снощи се появи главният прокурор Иван Гешев. През нощат през нощта пристигнаха разследващи от НСлС.

 

По-голяма част от лицата са минали през спешна медицинска помощ. Ще се информира и дирекция социално подпомагане, докато децата са сами, тъй като родителите им са настанени в болница.

 

Платното, на което стана катастрофата все още е блокирано. То се почиства и след малко ще лъде пуснато.

 

Мъж, който е бил на място разказа, че е имало лекар, която е оказал първа помощ. Давал е указания на помагащите как да действат. И е указвал кой случай е за линейка и кой първи да се качи. "Цялото отделение е кланица", обясни медицинско лице от болницата в Стара Загора.

 

Очаквайте подробности през целия ден!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3206 |14.08.2022 Сръбски автобус с деца катастрофира на „Тракия”, има ранени . 0| 9556 |11.08.2022 Войната в Украйна през очите на руски войник: Не виждам децата на Лавров и Медведев в окопите, но чувам призивите им за убийства . 0| 3139 |04.08.2022 Руска депутатка иска затвор за родители, чиито деца използват VPN . 0| 2918 |27.07.2022 За децата до 7 години трябва да се вади безплатна карта за градския транспорт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads