Реклама / Ads
10| 4251 |11.01.2022 НОВИНИ

Македонски анализатор: Имам чувството, че на българите им е скучно в ЕС и затова тормозят Македония

.
Източник: БГНЕС
Имам чувството, че на българите им е скучно в ЕС и нямат какво да правят, затова тормозят Македония. Ако това, което Радев представи вчера, е компромис с новия министър-председател Петков, тогава мога да си представя какви са крайните позиции: трябва ли да се самоунищожим и да оставим българската армия да ни освободи както през 1941 г.? Това е крайно неадекватно поведение на българското държавно ръководство и прилагане на политиката на Москва.“
 

Това са думите на македонския анализатор Петар Богојески пред "Слободен печат".

 

Oтносно документалния руски филм „Една вяра, един език“ Богоевски казва: „Това е документален филм, забранен от Путин, руското посолство отрича съдържанието и всичко това е част от лицемерната политика на Русия. Въпреки че България е член на НАТО, тя работи за интересите на Русия“. Той казва, че българите нямат позиция или сменят позицията си всеки месец, последно искайки да променят македонската конституция, за да включат българското малцинство в нея.

 

„Според мен Македония трябва да има гражданска конституция, да се премахнат всички етнически общности, а не да се допълват с нови“, казва Богоевски и коментира, че искането на България е в нейна вреда. Той добавя, че целта на София е да скара брат с брата и децата им, родени в една къща, което ще е пагубно за РСМ. „Имам чувството, че Македония преговаря много погрешно, а Бучковски не е човекът, който трябва да прави това“, казва още Богоевски. По думите му, Скопие се нуждае от стратегия, изградена върху визията каква Македония иска през 2050 г. и добавя, че страната няма друга цел освен да запази държавността си.

 

„В България нямаме добро представяне на интересите си, а защитаваме само някои стари стереотипи, наследени от старата федерация. Трябва да наблегнем на нашата кауза, защото те са общество, което силно се страхува от македонизма“, отбелязва също Богоевски.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 15841 |06.01.2022 Бивш шеф на македонския парламент: България е най-големият ни враг . 26| 60262 |24.12.2021 Люба Кулезич: Имам чувството, че схемите с източването на милиони покрай „Хемус“ няма да бъдат докрай осветени . 10| 4016 |23.12.2021 Проф. Христова: Имаме 20 съмнителни проби за „Омикрон“ и очакваме да има положителни . 19| 5767 |14.12.2021 Министър Йорданова: При Гешев имаме същия тупик като при Цацаров – задръства системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads