Реклама / Ads
0| 3108 |07.10.2022 НОВИНИ

Макс Верстапен с поглед към нова световната титла

.
Победа в Япония гарантира шампионски дубъл за пилота на Ред Бул
 

Неизбежното може да се случи още в Япония. Има много сценарии, при които Макс Верстапен ще запази световната си титла във  Формула 1, но най-простичкият, който зависи само и единствено от него, изисква победа на „Сузука” и най-бърза обиколка в състезанието. А при положение, че нидерландецът спечели 11 от досегашните 17 Гран При кой смее да заложи срещу него?

 

Подобно на Сингапур през миналата седмица, Япония се завръща в календара след двугодишно отсъствие заради COVID-19 пандемията. През 2019 г. Себастиан Фетел потегли от пол-позишън, но завърши втори. Победител бе Валтери Ботас, а вече спечелилият световната титла Люис Хамилтън оформи подиума.

 

Реалността сега е друга. Ботас не е спечелил точка от юни и отпадна в четири от последните девет състезания. Фетел няма болид, с който да се бори за пол-позишън, а от подновяването на сезона през август Хамилтън не се е качвал на подиума.

 

Пистата „Сузука” обаче дава добри предпоставки това да се промени. „Мерцедес” са известни с това, че болидите им имат нужда от време докато подгреят гумите. Но когато това най-после се случи, ресурсът се изчерпва бавно и животът им се удължава. В неделя (а и на свободните тренировки в петък) се очаква дъжд. И ако „Мерцедес” имат късмет в ранната част на състезанието да е мокро, шансовете им за подиум (и дори победа) нарастват значително. WINBET предлага победа за Хамилтън при коефициент 11.00*, а шансовете на съотборника му Джордж Ръсел са оценени на 26.00. А за място на подиума Хамилтън е с 2.11, а Ръсел – с 3.00.

 

Но както почти винаги през този сезон, всички прогнози за победител започват и завършват с името на Верстапен. Коефициентът на нидерландеца за триумф в неделя е 1.54, а за най-бърза обиколка – 2.01. Което в комбинация ще убие всички хиперфантастични сценарии, в които той бива надминат от Шарл Льоклер или Серхио Перес.

 

Всички предложения на WINBET за Голямата награда на Япония са на winbet.bg

 

Едно от най-сигурните неща в Япония е дъждът. Още повече при влажната есен, в която се намира районът на пистата „Сузука”. Във връзка с това и при шарената прогноза за неделя „Ще има ли период със сейфти кар в състезанието – Да” с коефициент 1.41 изглежда направо задължително. „Ще има ли период с виртуален сейфти кар в състезанието – Да” се предлага за 1.50 и също предлага висок процент вероятност за сбъдване.

 

И не на последно място: след два кошмарни уикенда на „Монца” и в Сингапур, „Алпин-Рено” бяха задминати от „Макларън” и вече са пети в класирането на конструкторите. Япония дава прекрасна възможност за реванш и понеже това вече се случи в девет от 17-те досегашни състезания „И двата болида на Алпин да завършат в точките – Да” с коефициент 2.25 е интересно предложение. Още повече, че Фернандо Алонсо е двукратен победител на тази писта, а Естебан Окон влезе в десетката при последните си две участия на нея.

 

*Коефициентите са валидни към 5:00 на 7 октомври 2022 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3097 |27.09.2022 Експерт по международни отношения: Стратегията на Русия е максимално да удължи войната . 3| 3415 |21.09.2022 Макрон призова международната общност да окаже максимален натиск върху Путин . 0| 2686 |20.09.2022 Здравният министър: Създали сме максимална възможност изборите да се проведат при минимум ограничения . 0| 3229 |04.09.2022 Ердоган: Гърцийо, погледни историята- ако отидеш прекалено далеч, цената ще бъде солена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads