Реклама / Ads
0| 5561 |01.03.2022 НОВИНИ

Малинов, Русофили: Путин е православен славянин, готов e на всичко! България е въвлечена във войната

.
Николай Малинов и Елеонора Митрофанова
”Той е православен славянин, тръгнал на война. Той е готов на всичко. За него няма цена. Той ви го каза: Защо ни е свят без Русия? По какъв друг начин да го каже – ясно и категорично се изразява. За него не е важна цената, която ще плати в момента за запазване на своята държава и своята безопасност. Някой не го разбира ли? Сега ще го разбере”.
 

Това заяви председателят на движение "Русофили" Николай Малинов пред Actualno.com в отговор на въпрос относно опасенията на редица експерти и анализатори, че с реториката си за руските ядрени оръжия Владимир Путин може да застраши цялата планета. "Глупости" - така Малинов реагира на тезата, че Путин губи войната в Украйна засега, предаде Актуално.ком.


Относно разпореждането на Владимир Путин да се приведат ядрените сили на страната в "специален режим на носене на бойно дежурство", Малинов добави: "Това е така, защо цинизмът на Германия да праща оръжия на някой, който и да е било, и да воюва срещу Русия…. е, няма как Русия да го претърпи. И ако някой не разбира, че точно това се случва в момента и точно заради този акт Русия така реагира остро, значи той не познава Русия и не познава обстановката. Това вбеси Путин - познавам руската душа, знам какво нас, русофилите, ни вбесява в момента. Нас ни ядосва позицията на Германия. Не съм учуден от предателската позиция на българските власт, нито от позицията на Сърбия и Унгария, нито от позицията на Прибалтика и Полша, но немците, с техния цинизъм, дето постоянно си пълнят гушата от руската газ и им е простено за всичките зверства и безчинства, да пращат оръжия, за да се убиват руснаци – ето това не можем да го простим ние, русофилите". Малинов обясни и, че са му се обадили и трима приятели - един от тях, готов да убива за Украйна, вторият - за да запази руския език, а третият "не му пука на кого ще си плаща данъците". И тримата обаче искат едно - да опазят децата си.

В неделя (28 февруари) граждани се събраха пред Паметника на Съветската армия в София и го изрисуваха с надписи "Окупатори", "Убийци", "Слава на Украйна" и "Путин вън!". В цветовете на украинското знаме е изрисуван и един от барелефите. На протеста бяха и представители на инициативата за премахване на паметника от центъра на столицата. Недоволните залепиха плакати с лика на руския президент Владимир Путин на монумента, а полицията не се намеси.

Според Николай Малинов, акцията на протестиращите е варварска: "Това е паметник на героите-антифашисти. Това е паметник на хората, които са дали свободата на Европа. Това са хората, които са умирали, за да ни дадат свободата от фашизма и нацизма. Това е паметник, защитен от конвенции и договори между България и Русия. Подписани са от президентите Желю Желев, а след това и от Георги Първанов. Подписани са и на ниво Министерски съвет. Как да коментирам". "Приятелски вдигнатият автомат за поздрав не заплашва никого. Това са хората, които спасиха българския народ, спасиха българската държава, спасиха българските територии, за да не ги загубим. Благодарене на тези антифашисти, благодарение на тази съветска армия, ние запазваме територията си и влизаме от страната на победителите. Правим една от най-силните държави и икономики в света, решаваме въпроса с поминъка на хората. Да, естествено имало е проблеми, свързани със свободата на хората, които онзи строй не е решил, които търпят определени критики. Но това не означава, че ние трябва да рушим, да се гаврим и да унищожаваме паметниците. А тия жълто-сини знамена там, които ги противопоставят на украинското знаме, това пък е върхът на цинизма. Два народа, които заедно са участвали във всичките тези исторически процеси – ти да ги противопоставяш.... е ясно е кого обслужва това, американците. Защото американците за трети път искат да направят голяма война в Европа, от което те да потъркват ръце и да печелят пари", заяви Малинов.

"България вече е въвлечена във войната. Ние не само сме при фронтовата зона, вече сме и част от войната и сме странната на фашистите в тази война. Ние не просто сме неутрални, каквито трябва да бъдем, а сме страната на фашистите, убийците, насилниците, защото войната е от 8 години, не е от днеска", добави той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2964 |01.03.2022 Джонсън: Путин е готов да използва варварски тактики . 0| 3310 |01.03.2022 Христо Иванов: Путин ни е враг, защото неговата война не е само за Украйна . 0| 4623 |01.03.2022 Медийният магнат Евгений Лебедев пред ”Ивнинг Стандарт”: Президент Путин, моля, спрете тази война . 0| 13593 |01.03.2022 Експертът Илия Налбантов пред Фрог: Путин не е Русия, орки е прозвището за агресорите в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads