Реклама / Ads
0| 3852 |07.03.2019 НОВИНИ

Ман Юнайтед разгроми ПСЖ в Шампионска лига и отново спечели феновете по света

.
Те извоюваха своя триумф...
Манчестър Юнайтед прекърши милиардерите от ПСЖ на „Парк де Пренс“. Някои обявиха резултатът от 1:3 в полза на британците за чудо и сензация. Но той всъщност е съвсем логичен. Когато отбор придобие огромно самочувствие и почне да измерва играчите си предимно в трансферни суми, бонуси и рекламни договори – нещата се обръщат.
 

 

ПСЖ и Манчестър Юнайтед направиха истински спектакъл в осминафиналите на Шампионска лига.

"Червените дяволи" постигнаха неочаквано 3:1 в Париж и с общ резултат 3:3, но повече голове на чужд терен, се класираха за четвъртфиналите след драматичен обрат и налагане на желязна воля. На всичкото отгоре от състава на Юнайтед отсъстваха ключови играчи, а мястото им бе заето от млади, дори незавършили пълнолетие момчета.

Отсъдена дузпа с ВАР за игра с ръка даде възможността за младия Маркъс Рашфорд да разплаче 41-годишния Буфон в 91-та минута и да донесе изключителната победа. Още по-забележително е, че Рашфорд за първи път в своя живот изпълнява дузпа във важен мач.

И това точно 20 години след финала на "Камп Ноу", в който Оле Гунар Солскяр шокира Байерн (Мюнхен) в последната минута.

Случващото се бе толкова шокиращо, че звездата на ПСЖ Неймар, който не бе на терена, не можеше да повярва на очите си след последния съдийски сигнал.

Драмата се разигра точно две две години след като неговият Барселона победи с 6:1 французите, обръщайки ги от 0:4 в първия мач от елиминациите на Шампионска лига.

Нито една медия, експерт или брокер по залозите не допускаше подобен обрат. Англичаните обаче написаха нова страница в историята на Шампионска лига, тъй като нито един отбор не бе отстранявал съперника си след загуба с два или повече гола в първия мач като домакин. Освен това победата е девета поредна за "червените дяволи" като гост. Това е клубен рекорд.

ПСЖ започна със завидно самочувствие и владееше в 70% от двубоя. Въпреки това допусна два гола в първите 30 минути.

Хората на треньора Томас Тухел контролираха почти през целия мач, но направиха три драматични грешки, които им костваха всичко. Световни медии са категорични, че подобно поведение от страна на ПСЖ е чисто самоубийство. Други говорят за прекалено самочувствие и несериозно отношение от страна на играчи, треньори и ръководство.


.
Те не могат да повярват...

 

Една от грешките бе на Джанлуиджи Буфон, който направи всичко, за да не вдигне купата на Шампионската лига, за което твърдеше, че е мечта на живота му. Беше такава…

Това е девета поредна победа на Манчестър Юнайтед като гост и тя със сигурност ще донесе перманентен договор на Солскяр като мениджър на клуба - каквото и да се случи със сезона му докрая.

Двубоят започна перфектно за "червените дяволи", които поведоха още във втората минута. Ромелу Лукаку доказа, че знае какво да прави, окгато се открие шанс като лошия пас на на германеца Тило Келер.

След това обаче ПСЖ пое контрола за дълго време. Мбапе пропусна удобно положение, но Бернат изравни в 12-та минута.

В 20-та минута Бернат имаше нов шанс, но вратаря на Ман Юнайтед Давид де Хея спаси. Така се стигна до 30-та минута, когато удар на Рашфорд затрудни Буфон и последва неубедително спасяване. Лукаку се стрелна и с добавка направи 2:1.

ПСЖ продължи да владее топката в почти всичкото време, но Юнайтед се защитаваше умело, въпреки че бе притесняван често.

В 56-та минута гол на Ди Мария бе отменен, но той бе в очевидна засада. В 83-та минута Бернат удари греда от малък ъгъл след нова бърза атака на французите.

Така се стигна до продължението на срещата, когато силен удар на младия Диого Далот се отби в ръката на на Преснел Кимпембе. След разглеждане с ВАР съдията Дамир Шкомина съвсем резонно отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Маркъс Рашфорд и триумфът на Ман Юнайтед и трагедията на ПСЖ станаха факт. Париж бе в сълзи. Неймар не вярваше на очите си, а невероятните „червени дяволи“, техните треньори и фенове бяха в екстаз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4880 |24.12.2018 Сър Алекс Фъргюсън се завръща в ”Манчестър Юнайтед” . 0| 4013 |19.12.2018 Оле Гунар Солскяер е новият мениджър на Манчестър Юнайтед . 2| 3714 |18.12.2018 Mанчестър Юнайтед би дузпата на Жозе Моуриньо . 0| 4226 |17.12.2018 Страховити двойки в осминафиналите на Шампионската лига

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads