Реклама / Ads
Frognews
1| 3123 |23.01.2019

Манолова: Двойният стандарт при храните засяга 100 млн. европейци

.
Омбудсманът Мая Манолова
Ще има драконовски санкции. Двойният стандарт при храните, водещ до подвеждане и заблуда на потребителите, ще бъде инкриминиран като хранителна измама. Това е битка на всички европейски граждани срещу мултинационалните компании.

Това заяви омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.

 

Манолова обясни какво следва, след като Комисията по петиции в Европейският парламент е приела за основателен сигнала срещу двойния стандарт при храните и напитките в ЕС.

 

„В тази битка едни срещу други не са гражданите на Източна Европа срещу тези от Западна, а всички европейски граждани срещу мултинационалните компании“, категорична е Манолова. Според нея, няма как този въпрос да бъде решен на национално ниво с българското законодателство, защото става дума за основополагащи принципи на ЕС.

 

„За последните три години в България сформирахме една национална коалиция срещу двойните пазари. Проблемът се отнася не само за нас, но и за страните от Вишеградската четворка, Румъния, Гърция, Словения... Вчера евродепутат от Литва посочи, че това също е огромен проблем и за прибалтийските страни.“, каза Манолова.

Двойният стандарт при храните, водещ до подвеждане и заблуда на потребителите, ще бъде инкриминиран като хранителна измама. Ще има драконовски санкции, допълни омбудсманът.

 

 „Комисията по земеделие в Европейския парламент изготви доклад и излезе с препоръки. Беше направено законодателно предложение за промени за т.нар. потребителски пакет на еврокомисаря Вера Юрова, който беше огласен именно от София през април миналата година. Вчера това предложение беше прието с огромно мнозинство от Комисията по вътрешен пазар.“, разказа предисторията омбудсманът.

„Петицията остава отворена, така че и следващият Европейски парламент да може да следи какво се случва с тази дискриминационна практика на двоен стандарт при храните.“, сподели още общественият защитник.

 

Манолова заяви, че е доволна от успеха на гражданите и екипа й. „Горда съм, че постигнахме този успех, който е важен за 100 млн. европейски граждани“, сподели Манолова.

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Момчил Неков: Постигнахме забрана за двойния стандарт в законодателен акт и минимална глоба 10 милиона евро 2| 3074 |22.01.2019 . Манолова представя в Брюксел петиция срещу двойния стандарт на храните 0| 2937 |22.01.2019 . Омбудсманът: Двойният стандарт при храните е унизителен за България 4| 3104 |21.01.2019 . Брюксел изслушва омбудсмана Мая Манолова за двойния стандарт при храните 0| 3182 |18.01.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ