Реклама / Ads
22| 6927 |13.07.2021 НОВИНИ

Манолова към Слави: Не за това се борихме по площадите цяла година

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
От „Изправи се! Мутри вън!“ държим да се излъчи правителство! Стабилно, без задкулисие, направено под светлината на прожекторите. Но към момента става дума за списък, съобщен в телевизионно изявление, а не за парламентарната процедура по връчване на мандат за съставяне на правителство. Това пише във Фейсбук профила си Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън“.
 

Държим да се върне авторитетът на парламентаризма и парламентарната република. Но не да се заменя тя с телевизионна и фейсбук-република.

 

Върховенството на закона важи за всички. Правилата важат за всички. Правилото е да се обявят резултатите от изборите, да се свика Народното събрание, да се връчи мандат на победителя да сформира правителство, след което съставът му да бъде обявен. Това е върховенството на правото. Към момента все още не се е случило това. Когато се случи, когато всички спазят Конституцията, тогава и ние ще участваме в парламентарния дебат за новото правителство. То не може да е „раздаване на порции“. Не за това се борихме на площадите една година.

 

Това правителство трябва да се сформира при пълна публичност, да е ясно кой носи отговорност – премиерът, ИТН, Слави Трифонов или друг, както и да няма и сянка на съмнение за задкулисие и втори център на власт, изработил списъка на министрите.

 

А за „Изправи се! Мутри вън“ е важно в политическите задачи пред кабинета да се видят важните за гражданите, не за партията мандатоносител, а именно: преизчисляване на пенсиите още от септември, незабавно компенсиране на всички малки и средни фирми, пострадали в пандемията, подкрепа за децата, хората с уреждания и семействата веднага, защита на обикновените хора от монополистите и преразглеждането на сметките за ток, парно и вода, както и продължаване на работата по задачите на Комисията по ревизията. Това не са партийни приоритети, това са важните за обикновените хора задачи.

 

Ще подкрепим управление, което се занимава с този дневен ред. И нямаме против да има астронавти в космоса. Стига преизчисляването на пенсиите и повишаването на доходите да са по-важни. И премиерът да е поел ангажимент да го направи незабавно.

 

Facebook, Мая Манолова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13122 |13.07.2021 Харалан Александров: Това, което сплотява носителите на промяната, е дразнещата фигура на Бойко Борисов . 20| 5390 |12.07.2021 Даниел Смилов: Трифонов поиска цялата власт, но това прилича на провокация за нови избори . 13| 9367 |12.07.2021 Мая Манолова: Борисовият хленч звучи жалко . 8| 5663 |12.07.2021 Николай Хаджигенов: ГЕРБ приключи, това е голямата новина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads