Реклама / Ads
6| 2855 |25.08.2021 НОВИНИ

Манолова потвърди готовността на ИБГНИ за разговори и повтори - без ГЕРБ и ДПС

.
Източник: БГНЕС
От парламентарните кулоари Мая Манолова потвърди позицията на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и готовността на формацията да води разговори с всички, освен с ГЕРБ/СДС и ДПС. ИБГНИ са отворени за диалог по въпросите за актуализацията на бюджета и за бъдещето на 46-тото Народно събрание няколко дни преди да стане ясно коя формация ще получи третия проучвателен мандат от президента Румен Радев.
 

"Трябва да покажем, че сме готови да отстъпим от партийните си интереси и его и да участваме в разговори за излъчване на кабинет. "Има такъв народ" и БСП отказват да участват в такива разговори. Топката е в президента дали да има нов кръг консултации без ГЕРБ и ДПС преди връчването на третия мандат", посочи Манолова.

 

Тя бе категорична - напълон възможно е провеждането на избори 2 в 1. Темата все повече се дискутира, а изглежда формациите са обединени около провеждането на президентски и парламентарен вот в един и същи ден. Това е станало ясно и на председателски съвет, където дори от ГЕРБ са променили позицията си по темата.

 

Седмица след като вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че "няма добър вариант" за провеждането на нови избори - били те отделно за парламент и президент или "две в едно", председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова изрази друга позиция преди председателския съвет в НС, който обсъжда начина на провеждане на следващите избори. Възможните дати, обяви Атанасова, са две - 7-ми и 14-ти ноември. ГЕРБ продължават да настояват за промени в изборния кодекс и по-конкретно - да бъде разрешено гласуването както на машина, така и на хартия.

Манолова бе категорична, че е абсолютно възможно изборите, включително и 2 в 1, да бъдат проведени изцяло с машини.

 

"Има опити от ГЕРБ да бъде променян Изборният кодекс, за да се върне възможността за гласуване с хартиени бюлетини. Важно е да не бъде отменяна стъпката на парламента изборите да са само с машини и тази възможност за честни избори да не бъде проиграна", заяви още тя.

 

Относно поканата от БСП за разговори за актуализацията на бюджета Манолова заяви, че "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще вземе участие. От "Има такъв народ" дадоха заявка, че няма да седнат на подобни разговори, след като по-рано днес Тошко Йорданов определи поканата като "безсмислена".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5441 |24.08.2021 Балабанов: Манолова ще прави реверанс към нас, а от ИБГНИ сравниха Ива Митева с порода куче, така ли беше? . 13| 3680 |24.08.2021 Мая Манолова за третия мандат: ИТН да излъчи премиер и основните министри . 4| 6601 |24.08.2021 Манолова към КЕВР: Правите се на „дръж ми шапката“ и всички се изкарвате невинни за скока на цената на тока . 7| 3167 |23.08.2021 Манолова призова президентът да инициира консултации, за да не бъде изгубено ценно време

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads