Реклама / Ads
10| 4454 |12.02.2015 НОВИНИ

Манолова: Управляващите овладяват всички силови структури

.
Цецка Цачева и Мая Манолова Източник: архив
Българските граждани са свидетели на срамни сделки и погазване на закона за разпределяне на важните позиции в държавата между четирите партии от управляващата коалиция. Те целят да овладеят всички силови структури и да се разправят първо с независимите регулатори.
 
Така Мая Манолова от БСП лява България коментира приетите окончателно промени в Закона за МВР, в частност текстовете, засягащи поста на главния секретар и ръководителите на ДАНС и други служби в системата.

Един от първите примери за опитите формациите във властта да си разделят важните позиции бил законът за Сметната палата. В момента тече тежък пазарлък между партиите от мнозинството как да си разделят петте ръководни места в нея, отбеляза Мая Манолова.

Договорки се водели и за овладяването на ДАНС, на поста на главния секретар на МВР и др, които след това да бъдат използвани за собствена употреба, според Манолова. Жалко, добави тя, особено за партии, които претендираха да бъдат едва ли не морален стожер, каквито са Реформаторският блок, който абсолютно се компрометира с участието си в това мнозинство.

Манолова допълни, че от ПГ „БСП лява България” са внесли промени в Закона за частните съдебни изпълнители и Гражданския процесуален кодекс. „Искаме да дадем отговор на проблемите на гражданите станали жертва на частното съдебно изпълнение“, каза Манолова. Според нея заради огромните правомощия, които дава закона на частните съдебни изпълнители, те нахлуват в домовете на хората и по този начин са продали на безценица десетки имоти и съсипали живота на хиляди семейства.

„Само за миналата година събраните вземания от частни съдебни изпълнители са за над 1 милиард лева, а висящите такива, които предстои да бъдат разгледани са за над 5 милиарда лева. Предлагаме на първо място да бъдат намалени таксите“, допълни Мая Манолова.

Наблюдаваме с огромен интерес състезанието за спиране на незаконната сеч между партиите от управляващата коалиция, което е и смешно, и жалко, защото от левицата още миналата година сме внесли законопроект, каза още Манолова.

Социалистката каза, че със законопроекта на „БСП лява България” се предлага да се забрани износа на дървесина и да бъдат предприети мерки за спиране на незаконната сеч, чрез снабдяване на ГПС на всички камиони, които превозват дървесина.

„Вместо да подкрепят нашият законопроект, те в момента са обявили своеобразно състезание по популизъм, което е обидно за българските граждани и е израз на огромното лицемерие на това управляващо мнозинство“, посочи Манолова. Според нея ако тези партии искат да се включат в предлагане на правила за износа на дървесина и битка с незаконната сеч по-лесно е да подкрепят техния законопроект.

„Ние предлагаме да бъде забранен износа на дървесина в изключителни случай със заповед на министъра в рамките на 3 месеца”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4518 |28.01.2015 Мая Манолова: Невинни за съдебната система няма . 34| 5778 |25.01.2015 Нинова: Сметната палата e послушко на управляващите . 6| 4131 |23.01.2015 „Южен поток” остава в сметките на управляващите . 20| 4237 |23.01.2015 Р. Гечев: Управляващите искат да сложат ръка върху Сметната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads