Реклама / Ads
3| 4661 |21.11.2017 НОВИНИ

Марешки даде картела на европейските парламентарни лидери

.
Веселин Марешки
Веселин Марешки постави на дневния ред на Европейския парламент въпроса с картела в бизнеса с горива в България. Заместник-председателят на Народното събрание повдигна на срещата с Председателя и членовете на Председателския съвет на Европейския парламент въпроса, който засяга както обикновените хора, така и бизнеса.
 
Според различни източници (включително и от средите на управляващите), над 1 милиард евро годишно се ограбват от българския народ чрез нереалистично високите цени на горивата.

„Българският народ и без това е най-бедният в ЕС. Скъпите горива засягат всички, защото участват в ценообразуването на широк набор стоки. Очевидно сами не можем да се справим с този картел - имаме нужда от подкрепата на европейските институции. В Румъния имаше политическа воля и картелът беше осветен и осъден. У нас той има политически пипала от много години и битката с него е особено тежка“, коментира Марешки.

Той представи пред европейските гости приоритетите на ВОЛЯ и самата партия като такава на прагматици и технократи, изградена от хора, които идват от бизнеса, доказани , успели, почтени. Марешки посочи, че ключови цели пред най-младата парламентарна сила са премахване на корупцията, картелите и контрабандата. В обръщение към Антонио Таяни, който е бивш комисар по въпросите на предприемачеството, той помоли за помощ и предположения как да премахнем бизнеса, тип „олигархия“, от политиката.

„Много избиратели ни питат - каква ще бъде реалната полза от европредседателството за обикновените български граждани. Нашият отговор е такъв - ако Европейските институции ни помогнат да се справим с картела в горивата, това ще бъде наистина една огромна практическа полза за хората и от членството в ЕС, и от нашето председателство. Ние от ВОЛЯ искаме да работим за много по- бързо и видимо от хората развитие на България. Не е тайна, че очакванията от влизането ни в ЕС бяха големи. За жалост, все още повечето хора тук не усещат по ежедневието си ползите от членството“, каза още Марешки.

За финал, заместник-председателят на Народното събрание припомни, че СОФИЯ означава МЪДРОСТ и пожела заседанията по време на българското председателство да бъдат повлияни от този наш исторически символ, а решенията, които ще се взимат, да имат ползотворен ефект за живота на хората в страните-членки за години напред.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6062 |17.11.2017 Мира Радева за Фрог: Борисов даде заден с Главчев, целта е да задмине Тодор Живков . 9| 7692 |17.11.2017 Марешки напуска парламента, докато Иво Христов не подаде оставка . 2| 4329 |16.11.2017 Цацаров дава Марешки на спецпрокуратурата . 1| 4826 |16.11.2017 Марешки иска оставката на Иво Христов, не на Димитър Главчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads