Реклама / Ads
5| 3157 |27.07.2021 НОВИНИ

Мария Капон: Вървим към кабинет. С ИТН гледаме в една посока и искаме ясно да я изразим в хоризонта на времето

.
Мария Капон Източник: стопкадър, bTV
Вървим към кабинет. Въпросът е за политики. С ИТН гледаме в една посока и искаме ясно да я изразим в хоризонта на времето. Засега срещите ни са двустранни. За нас е важно да видим нашите приоритети в рамките на програмата на кабинета. Няма тема, по която да кажем, че не сме се разбрали. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Мария Капон от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, като уточни, че им предстоят срещи с „Демократична България“.
 

„Не са консултирани никакви имена. Важни са ни приоритетите. Ние гледаме в една и съща посока в икономиката – искаме да вдигнем прага за ДДС, да премахнем данък „уикенд“, да не вдигаме данъците и други. Говорим да това да създадем една добра икономическа среда, която с времето за създава икономически ръст. Не искаме да влизаме в капана на служебния кабинет за начина, по който се актуализират пенсиите. С предложението на служебното правителство най-ниските пенсии се предвижда да станат 369 лева, но тук е включена и досегашната временна добавка от 50 лева. С проекта най-ниските пенсии ще са с 10 лева по-малко вместо да имат увеличение. Ние искаме минималното увеличение на най-ниските пенсии да бъде 369 лева. Това може да се случи в два етапа. Категорично в бюджета има пари за това. Втората стъпка е преизчисляването на пенсиите. Трябва да успеем да прекрачим малка част над инфлацията. Мисля, че имаме разбиране от „Има такъв народ“ по този въпрос“, добави тя.

 

„Между 125 или 130 млн. и 150 млн. разликата е една намигване в премахване на краденето от една поръчка“, коментира още народният представител. 

 

„Приватизация на Банката за развитие, концесионирането на пътища – категорично не“, отсече Капон, като уточни, че това било мнението и на партията на Слави Трифонов, и на „Изправи се.БГ! Ние идваме“.

 

„Искаме да има подкрепа за самоосигуряващите се лица и за занаятчиите“, добави тя.

 

„Не сме разглеждали предложението за редуциране на парламентарните заседания. Ние сме категорично против, въпреки че това е европейска практика. Но едно е да говорим за Европейския парламент, друго е да говорим за нашата действителност. Категорично сега ще си работим по старата парламентарна схема“, коментира още Мария Капон.

 

„В приетия правилник се вижда един много по-силен парламентарен контрол. Министрите ще могат да дават писмен отговор само когато са в болнични или в командировка“, допълни депутатът от ИБГНИ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8996 |26.07.2021 Адв. Мария Петрова: Плащат ли болници „абонамент“ към определени медийни групи в размер на 30-40К на месец? . 2| 3561 |25.07.2021 Мария Гроздева казва довиждане на спортната си кариера след Токио 2020 . 37| 5802 |19.07.2021 Адв. Мария Петрова: При задължителна ваксинация очаквам лавина от дела и бунтове . 25| 13095 |14.07.2021 Андрей Райчев: Всички партии си играят с огъня. Вървим към президентска република

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads