Реклама / Ads
6| 3761 |09.08.2021 НОВИНИ

Мика Зайкова: Ако спрем кражбите, парите ще дойдат, но това не може да стане изведнъж

.
Мика Зайкова
Новото правителство има много първи задачи. Най-важната е да актуализираме бюджета. Като спряха кражбите, видяхте, че за два месеца дойдоха 2 млрд. И то само от свързването на митниците с НАП онлайн. Дойдоха приходи, защото няма как да се краде. Ако спрем кражбите, парите ще дойдат, но това не може да стане изведнъж. Затова трябва да актуализираме бюджета, да видим какво трябва да се направи. Това каза пред Българското национално радио Мика Зайкова, депутат от 46-ото Народно събрание.

„Пари има по европейските програми, но те са направени по един такъв начин и проектите, и обществените поръчки, че иска време. Затова това е най-първото, малко пари да има в бюджета. И разбира се, очаквам Планът за развитие и внедряване да бъде одобрен, не този, който сега е направен, а малко трябва да бъде поправен“, обясни тя.

 

„Говоря за бюджета, защото ние нямаме инвестиции, не идват отникъде. Второ, не сме готови с Плана за възстановяване и развитие, ние сме най-последни. Ако не успеем навреме да го вкараме и не го одобри Европейската комисия, няма да дойдат парите, авансът. Защото има неща, които трябва да се направят – пенсионерите, инвалидите, хората с ниските доходи. Разберете, няма как, не става изведнъж. За да има доходи, трябва да има бизнес и той да произвежда стоки и услуги с висока добавена стойност. Ако няма печалба – няма високи доходи, а ако няма високи доходи – няма пенсии. Защото няма данъци. Има да се вършат много работи“, поясни народният представител.

 

„Това, което искаме да направим сега, е мъничко да поправим нещата. Те могат да се поправят по два начина, които могат да се комбинират – преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход, преизчисляване на пенсиите на база – коефициент за тежест на една година“, смята Зайкова.

 

„От една страна, има COVID криза, от друга – социална, а от трета – особено за страни като България – идва и финансова криза“, припомни депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6575 |04.08.2021 Зайкова: Ще имаме парламентарна република, а не премиерска. Исус Христос да бяхме предпожили, щяха да му намерят нещо . 3| 2932 |29.07.2021 Борислав Гуцанов, БСП: Трябва да се сложи точка на заобикалянето на законите и то в най-важните направления – финансите и икономиката . 6| 3200 |26.07.2021 За социална политика, икономика и финанси разговарят ИТН и ”Изправи се.БГ! Ние идваме! . 9| 3102 |26.07.2021 Пеканов: Кръговата икономика, биоразнообразието и ВЕИ са с повече средства в последния вариант на плана
Реклама / Ads