Реклама / Ads
11| 3411 |12.10.2021 НОВИНИ

Мария Касимова-Моасе: Искам да бъда зависима от моето чувство за отговорност

.
Мария Касимова-Моасе Източник: Facebook
”Аз самата не очаквах за себе си първо, че ще имам такава възможност, второ, че ще се впусна в нещо такова. Но и журналистът, и писателят отразяват времето и нещата, които ни се случват, те и променят тези неща. В работата си като журналист достигнах моите лимити”. Това обясни пред БНТ журналистът и писател Мария Касимова-Моасе, кандидат за вицепрезидент заедно с Лозан Панов, който беше издигнат за президент на предстоящите избори
 

По въпроса за свободата и зависимостите, Мария Касимова обясни: искам да бъда зависима от моето чувство за отговорност, от това, което смятам, че е честно и нечестно, така че аз не се страхувам от това.

 

Ние не страдаме от зависимости, аз никога не съм членувала в партия. Винаги съм се стремяла към свободата и не смятам да я загубвам, подчерта Касимова.

Смятам, че в политиката човек трябва да умее да води разговори и да бъде точен и верен на своите критерии, но в същото време да бъде и полезен, обясни тя.


Относно кандидата за президент Лозан Панов, Касимова каза, че като журналист и активен гражданин познава неговата позиция, особено през последните 7 години.

На мен ми е направило впечатление неговото чувство за справедливост, вярвам в неговата почтеност и така или иначе, той беше моят кандидат. С изненада и вдъхновение приех поканата да застана до него.


Моята основна битка е хората да разберат, че тези институции реално са наши институции. Затова моята идея е на едно такова високо място да работя директно с хората, подчерта Касимова.

 

Тя допълни, че не подценява никой от съперниците за президентския пост на изборите.

Не мога да кажа кой е по-добър или по-лош, по-силен или по-слаб. Ние с Лозан целим хората, независимо от коя партия са и какви политически възгледи имат, да видят в нашите идеи своя кауза. Абсолютно потвърждавам - ние не сме партийна кандидатура, категорична е Касимова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4540 |11.10.2021 Искам обединение на Албания и Косово, заяви Еди Рама; заваляха остри реакции . 31| 23966 |10.10.2021 Кирил Петков: Искаме ново лидерство на КПКОНПИ. Утре или във вторник обявяваме листите, ще ви изненадаме . 13| 4433 |08.10.2021 Мария Касимова - Моасе: Не искам да събираме капачки, а държавата да си върши работата . 8| 3650 |05.10.2021 Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са кандидатите на ВМРО за президентството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads