Реклама / Ads
2| 6237 |17.11.2022 НОВИНИ

Мария Касимова-Моасе: Свършиха ли всички ПР-и на републиката?

.
Мария Касимова-Моасе
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук писателката Мария Касимова-Моасе изрази възмущение от случващото се в Народния театър. За нея определно е несъвместимо човек, който е политически ангажирана с определена партия, да бъде и едновременно ПР на културна институция, каквато е Народният театър.
 

Според Мария Касимова-Моасе невъзможно е човек да съвместява три взаимноизключващи се функции: политик, журналист и ПР. Съчетаването им води до скандални разминавания, на които вече сме свидетели.

 

Ето пълния текст на нейната публикация:

 

Всички ПР-и на републиката свършиха, та Народният театър трябва непременно да си води публичните диалози през г-жа пиарката на ДПС! Която, да не забравяме, беше и депутат, т.е. си е съвсем откровено и напълно съзнателно политически ангажирана с определена партия. Няма как да си политик, журналист и ПР едновременно - няма такава възможност, защото би имало скандални разминавания. Каквито вече и има.

 

Та се чудя защо е толкова пък важно точно тази дама да е ПР на Народния театър и толкова ли пък свършиха местата за кротване, които ДПС би могло да осигури на дългогодишния си служител?! Защото такива "мастити" (любима дума!) служители ги слагат на подобни длъжности, когато трябва да си попочинат или да млъкнат. Учудвам се само, че не са й намерили някой дипломатически пост, както обикновено. Дали пък културата не започва да се осъзнава като начин на водене на политика, каквато тя винаги е била, още отпреди Винету, та до наши дни...

 

Мария Касимова-Моасе е журналист, писател, актриса на свободна практика. Тя е експерт по етикет и протокол, презентационни умения и комуникации. Има активна гражданска позиция, която изразява по ключови за обществото теми. Завършила е Българска филология в СУ "Св. Кл. Охрдски". Работила е като журналист в Българската национална телевизия, вестниците „Стандарт“, „24 часа“, „Сега“ и др. Тя е била Главен редактор на списание „Капитал LIGHT“, съосновател и Главен редактор на сп. за деловата жена "НЕЯR", Зам.-главен редактор на сп. "ELLE" в България.

 

Мария Касимова-Моасе играе своя авторски моноспектакъл „Свободно падащи истории”, с който гостува в различни градове в страната. Тя е автор е на книгите: „Монолози. Разкази” (2022г.), „Записки от Шато Лакрот” (2021г.), „Балканска рапсодия” (2018г.), „Близки срещи със смесени чувства” (2017г.).

 

На президентските избори през 2021г. тя е кандидат за вицепрезидент заедно с Лозан Панов. Кандидатурата им е подкрепена от инициативата „Правосъдие за всеки” и ДБ.

 

Мария Касимова-Моасе е дъщеря на големия актьор от Сатиричния театър Хиндо Касимов и режисьора в редакция „Новини” в БНТ Сета Илиева. Съпругът ѝ е френският журналист Стефан Моасе. Има две дъщери.

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2784 |03.11.2022 Нинова: Прокуратурата ме кара да нарушавам закона, толкова ли свършиха престъпниците . 0| 4131 |02.11.2022 Зам.-министър Мария Павлова: Електронното наблюдение е констатирало проблем при прокурорския син . 0| 2820 |26.10.2022 Зам.-министър Мария Павлова: Режимът на работа на 24-часови смени не е хуманен спрямо самите служещи . 0| 3022 |12.10.2022 Мария Павлова: Рязко пада броят на лицата, попадащи в местата за лишаване от свобода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads