Реклама / Ads
15| 32772 |26.11.2022 НОВИНИ

Стефан Цанев: Браво на Ахмед Доган, че прилапа и Народния театър. Не бива!

.
Стефан Цанев
Причината за скандала в Народния театър не е Александър Морфов. Действията му са след една друга причина- г-жа Кръстева. Не може представител на Народния театър да ухажва публично лидер на партия и то доста унизително. Така се унижава целия театър. Някой не й е казал, че не бива да прави това.
 

Тази позиция изрази Стефан Цанев по БНТ. Той продължи по тази скандална тема: 


Другият пример - директорът на театъра е човек на БСП. Но досега не съм чул някой да го е упрекнал за това. Ако на следващите избори обаче той съпровожда Корнелия Нинова и се държи така унизително пред нея, като Кръстева пред Доган, на следващата сутрин ще бъде написано на вратата му “ Изчезвай БСП”. Ти можеш да имаш политически убеждения, но нямаш право да ги проявяваш от името на своята власт. 


Характерът на конфликта е проява на всеки човек. Назначенията са политически по принцип. Ако вземем актьорите, там ще видим 10 партии. Но ако те започнат да се държат като политиците в НС, представете си какво ще стане?!  Това е колективно изкуство, не можеш да проявяваш своите политически убеждения от сцената. Госпожа Кръстева направи това. Браво на Ахмед Доган, прилапа и Народния театър. Не бива!  Народният театър е на повече от 100 години. Може ли да изброите колко партии са минали през това време. Има ли помен от това?  А Народният театър ще остане ценността на България. 


Актьорът не трябва да ухажва властта. Познавам поколението на Кисимов, Олга Кирчева- те бяха ухажвани от всяка власт, но бяха горди хора. Никога не помолиха властта за нещо. Обичам актьорите, те не са звезди, а вселени. Това са единствените хора, които искат да работят, независимо колко им се плаща. Актьорът иска да работи цял живот. Смъртта му настъпва, след като го уволнят. Той живее на сцената и отдава цялата си душа на сцената и зрителите. 


Хората познават само блясъка, но зад кулисите не е така. Условията на труд са много лоши.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12515 |25.11.2022 Стефан Гамизов: Смрад на корупция се носи от българското народно събрание . 3| 10246 |18.11.2022 Стефан Гамизов: ГЕРБ и ДПС са нагли и брутални, когато властта е в ръцете им . 3| 3881 |18.11.2022 Стефан Манов за хартиената бюлетина: Имаме брутална, ядрена тактическа бомба, пусната над Херсон . 4| 6915 |17.11.2022 НСО може да свали охраната на Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads