Реклама / Ads
6| 14997 |21.06.2017 НОВИНИ

Н. Марков: В НСО пее Петела от Бояна, службата унизи Лозан Панов

.
Николай Марков Източник: БГНЕС
НСО иска да е встрани от случая с колата на Лозан Панов на практика. Вместо да генерира сигурност, генерира несигурност поради допотопност, мухлясалост на служителите в тази служба. Ангел Антонов е човек от миналото. Службата е под ръководството на ДПС. Там пее от Бояна петела.
 
Тя не е национална. Основният акцент е в горивата, които ползва НСО. Това заяви бившият служител на НСО подп. Николай Марков.

Разследват се болтове, Лозан Панов и шофьора му. А същински разговор за НСО няма. НСО е измислено име, не съответства на дейността. Трябва да е Агенция за транспорт и охрана. Изпълнява слугински функции, а не по охрана, каза още той.

Тези болтове не са стегнати при смяна на зимните с летните гуми, това е моята версия. Друго е важното. НСО се явява маша, която на практика нанесе удар по висш магистрат. Удари честта и достойнството на висш магистрат, независимо дали се казва Лозан Панов или не. Уязвиха го като личност. Има внушения във всичко, нищо друго. Спас Илиев го напправиха едва ли не маршал. А той работи като чистач там. Това е човекът, който е подписал постановлението. Приемете го в преносния смисъл, обясни Марков.

Отговорност носи началникът на службата за охрана. НСО дори не е уведомила прокуратурата. Тънкостта в постановлението е, че едно лице насочва действията на прокуратурата и това е сигнал, в който е поискано от прокуратурата да провери фактите. И това, че Лозан Панов си измисля. НСО иска да е встрани от случая на практика, посочи още бившият служител на службата.

Ако поема ръковдството на НСО трима ръководители ще влязат в затвора с реализирани присъди, категоричен бе Николай Марков.

Това постановление не произлиза от НСО, а проверката в НСО се базира на това, че Агел Антонов не е разбарл какво му е казал висш магистрат. Излиза, че магистрътът не може да обяснява. Всички камъни бяха хвърлени в градината на Панов. Смисълът на НСО е да го пази, а не да бъде унищожен, когато не е угоден политически някому. Разговорът не е за болтове. Той е тежък, унизителен разговор. Заключението на постановлението ни насочва към това, шофьорът да бъде уволнен, смята той.

Нормално ли е цяла НСО да се хвърли върху магистрат и го разкъса. Това ли трябва да бъде поведението на на една национална служба, на една прокуратура, на президента дори?,  попита Марков.

Не може да се прави посткомунистическа служба и тя да генерира сигурност. Кога е понесла отговорност НСО? Има ред, но той може да бъде заобиколен винаги. Това се знае от президент, премиер, от хората, които са охранявани, категоричен бе експертът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4607 |18.05.2017 Г. Марков: Пропорционалната система ни доведе до парламентарна лудница . 1| 3908 |10.01.2017 К. Марков: Допуснахме изхабяване, има брожения в дясно . 12| 6585 |26.11.2016 Г. Марков: Дано Харманли ни отвори очите! . 4| 5815 |16.11.2016 Проф. Близнашки: И без ”петела” Борисов слънцето изгрява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads