Реклама / Ads
14| 19273 |22.04.2020 НОВИНИ

Н. Марков: След дълго очакване се появи единственият смислен въпрос към господин Мутафчийски!

.
Николай Марков
Кой ще носи лична отговорност за взетите решения за преодоляване на кризата? След кратко замисляне, началникът на някакъв си щаб отговори трисмислено, че той не е този човек. Все пак е само един малък и незначителен началник, на едно малко и незначително нещо като щаб - защо да поема цялата отговорност!
 

И защо ли!? Остава открит въпроса, кой тогава ще носи отговорност по наказателния закон, след като тази отговорност е лична, а не групова!? Май няма такъв. В България, практиката е вината да носи убития. Цялата вина. Никой друг. Никога.

 

Като заговорихме за вина, нека да погледнем и фактите, пред които и боговете трябва да замълчат, но у нас и това не се случва. Хоспитализираните с Ковид 19 днес са 281 човека, от тях 40 са в интензивно отделение, което предполагам се досещате какво означава. От самият щаб ви казаха вече, че интубацията се брои за смърт, затова нека не си правим илюзии. При тези данни, смъртността в България е значително по-голяма дори от тази на САЩ, разгледано в процентно отношение. Към това уравнение да добавим и, че за последните няколко дни, заразата се разпространява със скорост 300 човека на ден, което си е жива пандемия погледнато в перспектива. Това виждам аз.

 

На фона на тези изумителни данни и в разгара на върхова криза на Ковид зараза у нас, някой /неизвестен за сега кой/ решава да отменя предприетата стъпка за карантина и да разхлабва мерките! Когато нямаше такива тревожни данни - мерките се стягаха до пръсване, включително със заплахи от войници с шмайзери, както се изрази нещото премиер. Каква е логиката? Стягаш - когато няма тревожни данни и разхлабваш - в пика на заразата!?

 

Лично аз си обяснявам тези престъпни действия /не се знае от кого/, като сляпо следване на действията предприемани в някои европейски държави и пълната липса на жизнено необходима информация - какво всъщност се случва със здравето на българите. Според мен, всички изброявани от щаба му числа, не означават нищо важно за научен подход към проблема, освен хвърляне на пясък в очите на гражданите, че все пак им казват някакви числа. Действия, много наподобяващи масова кашпировска хипноза! От вече минали времена.

 

У нас, обаче, нищо не е минало. В канализацията изтичат само милиард след милиард, които финансовия министър нарича социално отговорна политика. Ако съдя по размера на главата му, може да има логика в тези твърдения, но като знам, че в нея няма нищо, освен проекцията на господина пеевски, все едно нищо не съм чул. Достатъчно е да зная, че ако имам нужда от нещо, с изключение на сигурност и здраве, господин Пеевски и компания ще ми го дарят...

 

Защото са добри.

 

Николай Марков




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5126 |21.04.2020 ГЕРБ и патриотите ще решат след седмица дали да се удължи извънредното положение . 3| 4734 |21.04.2020 Светът след COVID-19: Пътуваме със здравен паспорт, Шенген - затворен . 6| 6502 |21.04.2020 Медиите в САЩ: Ким Чен-ун е на смъртно легло след операция . 6| 3998 |20.04.2020 160 военнослужещи се прибраха след мисия на НАТО в Афганистан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads