Реклама / Ads
11| 7366 |30.08.2020 НОВИНИ

Мартин Димитров към властта: Вие не сте Ви Ай Ай. Вие сте Въй Ай Ай.

.
Мартин Димитров
Неделя е. Празник е. Властта празнува, защото оцеля и тази седмица. И тази седмица господата Борисов и Гешев не подадоха #оставка. А ето и част от ИСТОРИИТЕ НА ТАЗИ СЕДМИЦА.
 

.01. Г-Н БОЙКО БОРИСОВ РАЗДАДЕ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ПРЕЗ "ФЕЙСБУК".
Без отчетност, без ясен план, вече дори без да се показва - просто написва едно статусче, от което се разбира, че се размятат някакви пачки. Очевидно на г-н Борисов не му пука, че след него може да е потоп.


02. Г-Н БОРИСОВ СЕ ПОХВАЛИ, ЧЕ СА ОСИГУРЕНИ 100 МИЛИОНА ЗА САМОЛЕТИТЕ F-16 BLOCK 70.
Чакайте сега. Как така сега се осигуряват парите за нещо, за което всички ние знаем от месеци!? Няма ли бюджет, няма ли в този бюджет предвидено перо за тези самолети!? Това е малко като да се похвалиш, че и този месец ще си платиш лизинга на колата. Звучи изключително несериозно.


03. РАЗБРАХМЕ, ЧЕ Г-ЖА ДИАНА ЙОРДАНОВА, НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ Политическа Партия ГЕРБ
, ПОЛУЧАВА ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕРИОЗНА ЗАПЛАТА.
Дамата, известна като "Ви Ай Ай" поради специфичната ѝ техника на четене на римско "VII", получава около 17 хиляди лева. Както самата тя би казала на чист римски, получава Екс Ви Ай Ай хиляди лева.
Познавам хора, които получават ниски заплати, и не ги заслужават. Познавам хора, които получават много високи заплати, и въпреки това - поради уменията, способностите и познанията си - заслужават повече. Е, не познавам нито един човек на висока заплата, който чете римско "VII" като "Ви Ай Ай".


04. Г-Н ГЕШЕВ ОГЛАВИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В ДУПНИЦА, СВЪРЗАНА С ИЗДИРВАНЕТО НА ИЗЧЕЗНАЛИЯ ЯНЕК МИЛАНОВ.
Тази операция се случва цели 4 седмици след изчезването на Янек. Тя се случва след като полицията в Дупница очевидно е бездействала, или пък е проявила пълна некомпетентност.


05. ВЛАСТТА НЯМА ПРОБЛЕМ ДА ПРЕДОСТАВЯ ЗАБЛУЖДАВАЩА ИНФОРМАЦИЯ.
Тази седмица господата Борисов, Гешев и Данаил Кирилов трябваше да бъдат изслушани в Брюксел по въпроси, свързани с върховенството на закона в България. Нито един от тях не отиде на това изслушване - бяха изпратени техни заместници.
В същото време прокуратурата на Република България публикува съобщение, че тази среща е инициирана по предложение на г-н Иван Гешев. Радан Кънев определи твърдението на г-н Гешев като "пряка и скандална лъжа".


"ГЕРБ" също пригласяше на прокуратурата, внушавайки, че срещата едва ли не е била осъдителна за тези българи, които протестират срещу управлението.
Това е изключително опасно и показва разделението на нацията. Това означава, че заблуждаващите новини достигат до една критична маса, която няма други източници на информация, и която е достатъчно критична, за да гарантира (поне още известно време) оцеляването на Борисов и компания.


Това е пример защо сме на 111-то място по свобода на словото. И как това 111-то място дори ни е много.
06. АНА ДЖУМАЛИЕВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ, ИЗРАЗИ ПРИТЕСНЕНИЕТО СИ, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ И ДЕПУТАТИТЕ СА ЖЕРТВИ, ПОДЛОЖЕНИ НА ДИСКРИМИНАЦИЯ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СРЕЩУ ТЯХ.


Не, не са жертви. Слуги са. Тези хора са избрани, за да бъдат слуги на обществото - това всъщност означава "minister".
И тъй като тези хора не са слуги, а са сатрапи на обществото, хората негодуват. Някои от тези хора засипват властта с омраза. Други я засипваме с ирония. Не знаех, че народът е ДЛЪЖЕН ДА ОБИЧА ВЛАСТТА.


Кратък курс по грамотност. Не обичам езика на омразата, поради което работя с алегории. Никога не наричам г-н Борисов с обидни епитети. Използвам алегории, като например: "Св. Бойко от Банкя", "Псуващото Винету", "Асфалтовия Премиер", "По-Обичан-И-От-Бай-Тошо", "Генерал-Мутромайор-Доктор", "Папа Бий Трети", "Шофьор-На-Нацията", плюс още трийсетина алегории. Алегорията служи за това, за да изрази преносен смисъл, който е различен и допълващ буквалния.


Когато говорите за език на омразата, клети ви ай айци, първо научете езика. Че огромна част от вас са толкова неграмотни, че направо се срамувам от елементарността ви.
Вие не сте Ви Ай Ай. Вие сте Въй Ай Ай. Само историите от тази седмица са напълно достатъчни, за да подадете #оставка и да пробвате да спасите оново мъъъъъъъъничко достойнство, което евентуално е останало някъде дълбоко в черните ви души.
Всички, които не искате такива седмици, елате на 2-ри септември. Защото, крайно време е за #оставка.

 

Мартин Димитров, Фейсбук




Неделя е. Празник е. Властта празнува, защото оцеля и тази седмица. И тази седмица господата Борисов и Гешев не подадоха...

Публикувахте от Martin Dimitrov в Неделя, 30 август 2020 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8765 |29.08.2020 Мартин Димитров: Нашият Спасител ме блокира във ”Фейсбук” . 11| 6016 |28.08.2020 Мартин Димитров: Аакцията, свързана с изчезването на Янек Миланов, много повече прилича на PR . 5| 5994 |27.08.2020 СГС отхвърли искането на прокуратурата за задържането на Камен Димитров . 5| 6254 |27.08.2020 Мартин Димитров: Не може прокуратурата да работи като фейк медия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads