Реклама / Ads
2| 5288 |26.05.2009 НОВИНИ

Медийна среща за защита на достойнството на българските журналисти

.
свободата на словото Източник: Вяра Йовева
Целта на срещата е да направим конкретни предложения за солидарна реакция срещу недопустими посегателства срещу свободата на словото в България и достойнството на българските журналисти.
 


За свободата на словото в България, за защита на професията и достойнството на българските журналисти е мотото на работната среща на български журналисти, които са зависими единствено от Етичния кодекс на българските медии, от морала и съвестта си. Тя ще се проведе в Центъра за култура и дебат на ул. "Л. Каравелов" 15 в столицата.

След поредния 24 май, когато отново се произнасят тържествени речи за празника на словото и писмеността, си задаваме въпроса какво се случва със свободата на словото в България, и ви предлагаме не поредния коктейл и луксозен форум, а скромна, но ефективна работна среща, на която да бъдат обсъдени проблемите на свободата на словото в България, свързани с явна и прикрита цензура и автоцензура, начини и механизми за потискане на разследващата журналистика и преследване на неудобни журналисти. Целта на срещата е да направим конкретни предложения за солидарна реакция срещу недопустими посегателства срещу свободата на словото в България и достойнството на българските журналисти.

Сред обсъжданите теми са проблемите на свободата на словото в България, цензура и автоцензура, начини и механизми за потискане на разследващата журналистика, както и проблемите на журналистиката в България, (не)спазването на Етичния кодекс на българските медии, (не)уважението към истината, методи за водене на интервю, (не)изпълняване на политически поръчки.



Участие ще вземат Оливие Базил (завеждащ представителството на Репортери без граници към ЕС, Брюксел), Даниела Горчева (издател и редактор на списание „Диалог”, Холандия), Атанас Чобанов (издател и редактор на сатиричния сайт „Рога и копита”, Франция), Огнян Стефанов (издател и редактор на Фрогнюз), Коста Стефанов (издател и редактор на информационния сайт www.kafene.net, Великобритания), Росен Босев (журналист в-k “Капитал”), Христо Христов (журналист в-k “Дневник”, носител на наградите "Паница" (1999), "Разследващи журналисти" (2001) и "Черноризец Храбър" (2003 и 2005) за разследваща журналистика), Едвин Сугарев (издател и редактор на информационно-коментарен сайт “Свободата днес и тук”, www.svobodata.com) Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9597 |16.05.2009 Я. Янев на среща с финансов полицай № 1 в Израел . 4| 4889 |14.05.2009 Посрещат EVN със стрелба . 12| 5618 |27.04.2009 Кремъл отказа срещата със Станишев днес . 7| 4819 |24.04.2009 Газовата среща на върха събира премиери, министри и експерти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads