Реклама / Ads
8| 3663 |14.12.2021 НОВИНИ

Мехмед Дикме: Като заскърца коалицията, ДПС ще даде глас

.
ДПС няма да подкрепи явно новия кабинет, но ако заскърца коалицията и са необходими гласове, те ще я подкрепят. Това заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме. Той коментира, че очакванията на обществото са изключителни и големи, предстоят много тежки дни и месеци за страната - и заради коронавируса, и заради това, че икономическата ситуация не е толкова добра.
 

Той смята, че този кабинет ще изкара 4 години мандат и ще има пълната подкрепа от депутатите на ДПС - "те бяха и срещу Бойко Борисов, но само на село не знаят, че те работиха заедно". По обществените поръчки - по един скрит или явен начин те могат и ще подкрепят "Продължаваме промяната", посочи  Дикме. По отношение на съдебната реформа и готвените промени за КПКОНПИ, съдебната и прокурорската власт, специализираното правосъдие, Мехмед Дикме посочи, че са били докарани хора от провинцията, но това им е изиграло лоша шега и авторитетът им се е сринал.


Енергийната криза последните месеци е приоритет, големият въпрос за новото правителство е, че трябва да намери решения, които не са прилагани до този момент. Това заяви Мирослав Севлиевски, бивш енергиен министър, пред бТВ след като страната вече има ново правителството.


ДПС ще водят политика по устав, смята и Севлиевски. Партията каквото и да говори, накрая гласува правилно в парламента за голяма геополитическа крачка или важна законодателна промяна, добави той.


Днес дойде времето Бойко Борисов да отговаря за това, което каза 2009 г. - борба с корупцията, гръбнака на престъпността, коментира и Дикме. Не е лесно да бъдеш министър, новите в министерствата ще бъдат подложени на натиск, предупреди той. По думите му - винаги има външни сили, политически, икономически лобита, ангажиментите и отговорността са много големи, добави той.


За Севлиевски най-голямото препятствие за новото правителство е, че в страната като цяло са гласували малко хора. Ако първите три месеца минат, ще могат да изкарат дълъг мандат, смята и бившият енергиен министър. А дали ще има промяна, ако се гласуват оставките на двамата лидери на ДБ Христо Иванов и на БСП Корнелия Нинова - Ще има нова политическа ситуация както в страната, така и в парламента, заключи Дикме. Той съветва новият кабинет да подпомогне първо по-бедните хора, за да изкарат зимата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3261 |13.12.2021 Първи думи на Петков като премиер: Няма да се качвам там, където няма кислород - на върха на властта . 11| 5203 |13.12.2021 Рашков: Проверяваме Борисовата спалня, но не като прокуратурата. Получих заплахи - питайте ГЕРБ . 11| 3012 |13.12.2021 Биков: Докато Рашков е шеф на МВР, не можете да разчитате на нас . 2| 3008 |13.12.2021 Новата власт определи промените в съдебната власт като ”незабавни”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads