Реклама / Ads
4| 7208 |18.10.2017 НОВИНИ

Мехмед Дикме: Ахмед Доган има топла връзка с властта

.
Мехмед Дикме Източник: БГНЕС
Коментира се, че лидерът Ахмед Доган има топла връзка с властта. В политиката има вечни интереси. В ДПС не всички са маскари. 3-4 процента са, но те управляват ДПС. Това заяви Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието.
 
3-4 % от партията превърнаха ДПС в свой заложник. И кметовете го знаят, но ако го кажат, ще бъдат изритани. Никой не го казва на глас. Колкото до икономическите интереси, то и фирмите от обръча продължават да работят, което говори за топла връзка. Ако в правителството възникне критична ситуация ДПС ще подкрепи правителството. Ще намерят формулата. Ако има вот на недоверие, те просто няма да влязат в залата, обясни той в предаването "Честно казано" на BiT.

Катарзисът на ДПС минава през оттегляне на тези 3-4% от ДПС. Да се даде възможност на младите да се разиват и вземат решения. Не може един лидер да има стойност, като е избран като една мъжка серкретарка. Не може един конгрес да е с предварително подготвени хора. Трябва да има един истински конгрес и всеки да си изкаже болката. България има необходимост от ДПС в управлението на държавата, посочи Дикме.

Той коментира и думите на Йордан Цонев, че с Пеевски ще пишат закон за вторичното разграбване на КТБ: Все едно вълкът да каже отивам да пазя кошарата с овцете. Нека службите да разсекретят всичко, за да се види кой, кой е. Не защитавам Цветан Василев, следя изявленията му. Има ли истина в това, което казва той. Не може да се взема едностранчива позиция, каза той.

Правителството не е избрано с гласовете на опозицията, а не на ГЕРБ и Патриотите. Основната задача на ДПС е как да изтласка Патриотите, за да участва в управлението на държавата. Но заради хора като Цонев са нежелан партньор и за ГЕРБ, и за БСП. И затова такива ултиматуми са опити за вбиване на клин между ГЕРБ и Патриотите, обясни той.

Атакуват Валери Симеонов, но това едва ли ще рефлектира върху управлението. ДПС не може да свали правителството. Това е показване на мускули. Ако ГЕРБ се разграничи от Патриотите, с кого ще бъде управлявана държавата? С ДПС? Дали Бойко ще се съгласи да управлява с Цонев, Доган, Бисеров, попита той.

Шурубаджанащината не е нещо ново. При правителството на Иван Костов се продаваха цели отрасли на икнономиката. Той казваше, че сме малка държава и че всички сме роднини, коментира още Дикме.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5604 |16.08.2017 За първи път Ахмед Доган реагира на новина от медиите, това е необичайно. Нещо става в държавата . 1| 5099 |02.08.2017 Ахмед Муса се появи със знамето на ИД . 0| 5286 |20.07.2017 Мехмед Юмер: В Турция ще има тиха революция, всичко ще е по модел на Ердоган . 0| 4052 |30.05.2017 Съдът отложи делото срещу Ахмед Муса заради липса на експерти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads