Реклама / Ads
22| 5090 |21.05.2013 НОВИНИ

Л. Местан: Бойко Борисов трябва да се научи да губи

.
Лютви Местан
Безспорен факт е, че по необходимост ДПС има отношение към избирането му за главен секретар през 2001 г., поясни лидерът на ДПС.
 

Публичността на Бойко Борисов започва от двойната коалиция - НДСВ, ДПС, заяви по ТВ 7 лидерът на ДПС Лютви Местан. 
 

Не бих казал, че ДПС крие нещо бог знае какво за г-н Бойко Борисов, добави той. Когато една политическа сила дава подкрепата си за някого, трябва да внимава в какво може да се изроди това. Опредено сме подценили силното его на Бойко Борисов, каза още Местан.
 

По повод факта, че той е глобен с 2 000 лв. заради агитация на турски език, Местан каза, че не бил изненадан от акта, но щял да го обжалва.

Като лидер на една откровено българска национална партия не бих искал да бъда в режим да съдя държавата, за да се установи доколко тези ограничения съответстват на международното право, на което вътрешното ни законодателство не може да противоречи, каза той.
 

Огромното мнозинство отрекоха модела на Цветанов и Борисов, следователно ГЕРБ са извън властта и са в изолация. Българските граждани свалиха една партия от власт, но не качиха друга, т.е. искат по-различен модел. Това е правителство, зад което да стои по-голямо гражданско и парламентарно присъствие.

Надявам се на 23 май президентът да връчи мандата на г-н Бойко Борисов и той да изпълни тезата си, че обществото има нужда от правителство на малцинството. Борисов няма да получи подкрепата на останалите парламентарни групи. Следователно проучвателния мандат е изчерпан, смята Местан.
 

Всяка партия има своите привърженици. Подкрепата на една много малка част от обществото е слаба за тях. Отговорността предполага проучвателния мандат на ГЕРБ да бъде върнат веднага. В конкретната ситуация има три парламентарни групи, които заявиха, че няма да се коалират с ГЕРБ и е нелогично този мандат да бъде задържан и един ден. Вторият проучвателен мандат на г-н Пламен Орешарски трябва да бъде успешен. Очакваме г-н Орешарски, след като получи мандат, да покаже програмата си и да изразим забележките си. Пазарлъци с „Атака" няма; няма и да има - това би било не просто изкривяване на политика, а извращаване на основополагащи принципи в политиката в някаква степен, нещо, на което един отговорен политик няма право.

Оптимист съм, че вторият проучвателен мандат ще бъде успешен, прогнозира Местан. 

Бойко Борисов трябва да се научи да може да губи. Ще се научи да губи няма как. Искането за касиране на изборите не е просто проява безотговорност, а е ход на отчаянието на един бивш министър. Бива ги по пъклените планове, трябва да им призная тази компетентност, било за незаконни подслушвания, купуване на депутати, опит за подчиняване на една или друга независима медия на политическата им воля, за политически рекет, умеят ги тези неща. Но, да искаш касиране на изборите, след като от друга страна си първа политическа сила е тежко признание, че изборите са загубени. След този вот отиваш безвъзвратно в историята и то не с положителен знак, каза Местан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 6494 |21.05.2013 Секретно-Борисов към своите: Да влезем 97, да излезем 97. На следващите избори ще сме сто и... . 45| 6814 |21.05.2013 С. Станишев: Аз не съм Борисов, а Орешарски не е Дянков! . 12| 5399 |18.05.2013 Йержи Бузек поздрави Борисов за победата . 48| 5344 |17.05.2013 Сидеров: Разкрития могат да донесат раиран костюм на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads