Реклама / Ads
30| 4851 |17.05.2015 НОВИНИ

Местан: Кънев има проблем с идентичността, не с ДПС

.
Лидерът на ДПС Лютви Местан Източник: Булфото
Проблемът на Радан Кънев не е ДПС, а Патриотичният фронт, който поглъща Реформаторския блок като публичен образ и той губи своята идентичност.
 
Този извод направи лидерът на ДПС Лютви Местан по повод изявлението от вчера на Радан Кънев, че целта на Реформаторите е да ограничат властта на ДПС в смесените региони.

На традиционния митинг-събор в памет на жертвите на Възродителния процес и последвалите го Майски събития в с. Пристое Местан заяви, че Радан Кънев е „ужасно клиширан” политик и изграждането на идентичност с елементарно антидепесе говорене вършело работа само за месец-два.

„На 7-ия месец от управлението да свириш на тази елементарна струна "ние се борим с универсалното зло ДПС" и да превърнеш тази претенция в своеобразен параван, в който да скриеш собственото си политическо и управленско безсилие, едва ли заслужава внимание”, коментира лидерът на ДПС.

Според Местан при дефиниране на целите си Радан Кънев не преценява собствените си сили и няма елементарно съзнание за политическите си ресурси. Той допълни, че Реформаторите няма какво реално да предложат, тъй като има липсва компетентност и публично доверие.

Според Местан най-големият вътрешен проблем на кабинета „Борисов” е радикално агресивно направление в политиката, представено от Реформаторския блок, което все по-упорито се приплъзва към национал-популизма. „Реформаторският блок и Патриотичният фронт са двата воденични камъка, които спират кабинета да бъде успешен”, категоричен бе Местан.

„Този министър, при когото маската на реформатор бе най-добре нарисувана, но все пак беше маска, трябва да бъде оставен да се нареформира. Оттук нататък проблемът на министър Москов не е ДПС, неговият проблем са лекарите. Не ръководството на болниците, а лекарите и въобще работещите в системата на здравеопазването. Те ще усетят жилото на псевдореформите му”, каза Лютви Местан по повод здравната реформа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4603 |15.05.2015 Лютви Местан: Историята не може да е фашистки напън на измислени политици . 7| 4661 |14.05.2015 Кънев отговори на Репуц; даже й благодари . 6| 5051 |14.05.2015 Посланик дьо Кабан: Проблемът е в независимостта на магистратите . 28| 11056 |14.05.2015 Репуц с тежки обвинения срещу Радан Кънев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads