Реклама / Ads
19| 5201 |13.10.2014 НОВИНИ

Местан: Въпросите за Пеевски са идиотски

.
Лютви Местан
Лидерът на ДПС Лютви Местан ще даде Мая Манолова на комисията по дискриминация. За това се закани преди минути заместникът на Ахмед Доган пред медиите.
 

Причината е, че Манолова се присъедини към протестите на съгражданите си от Кюстендил, които не искат Александър Методиев-Бат Сали да ги представлява в парламента. Местан уточни, че този закон за разпределение на мандатите е наложен от БСП и ГЕРБ, и ДПС са неотговорни за това явление. Не разбирам този протест срещу собствените им творения, заяви Лютви Местан. Той се поинтересува защо хората се взират в Къстендил, а не в Силистра, където Атака печели едно място с 1425 гласа. Там са гласували за БСП 8005 човека, но партията не е взела нито едно място в парламента. ГЕРБ пък има 21 000 гласа, но имат само едно депутатско място. Проблемът на всички, които протестират е ДПС, заключи лидерът на партията. Той е категоричен, че протестите са насочени срещу конституционния ред в страната.

 

Лидерът на ДПС представи днес на пресконференция анализ на резултата на Реформаторския блок в Хасково. "На парламентарните избори през 2013 г. всички съставляващи Реформаторския блок имат 1330 гласа в Хасковска област. На 5 октомври 2014 година резултатът е 12 пъти по-голям - 15 565 гласа. Имате ли политическо обяснение за това", попита Местан. Аз предупредих, че в тази област това ще се случи, допълни той и показа секционния анализ за РБ, като подчерта, че има много специален акцент в определени секции.

 

 Според него има два лоши сценария за България в този момент. Най-лошият сценарий е незабавно да вървим към нови избори. Трябва да се намери формула за съставяне на правителство. Вторият, още по-лош от най-лошия сценарий за България е да се състави безпринципно, анти европейско анти цивилизационно правителство с учсатието на крайни националисти. Този сценарий е по-опасен от нови избори, каза на пресконференция днес лидерът на ДПС Лютви Местан.

 

Щом чу, че се задава въпрос, свързан с Делян Пеевсик той скочи: Затваряме темата "Пеевски", ако нямате факти. Очаквам да се говори за него с факти, а не с езика на внушението. За него ще отворим темата, ако има факти. Ако нямате факти, дотук с темата. Това обяви председателят на ДПС Лютви Местан по време на пресконференция в централата на партията. „Ако не сте подготвени, не ме занимавайте с темата. Ако питате защо Пеевски е в листите, това е идиотски въпрос.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4749 |10.10.2014 Местан: ГЕРБ и БСП надигат вой срещу собствената си методика за мандатите . 10| 5176 |06.10.2014 Местан: Трябва да е успешен проучвателния мандат на ГЕРБ . 16| 4825 |05.10.2014 Местан: Цинично е да караме суверена на поправителен . 16| 9533 |02.10.2014 Стоян Александров: Закон за КТБ от Цонев и Пеевски е върхът на цинизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads