Реклама / Ads
7| 6741 |19.03.2019 НОВИНИ

М. Андреев за Фрог: Зад покупката на апартамента прозира благодарност или спестяване на данъци

.
Методи Андреев
Разговарях с голям строителен предприемач. Той ми обясни, че всички високи сгради в София на най-неподходящите места се строят от „Артекс“ -фирмата от която Цветан Цветанов е купил луксозния апартамент за 630 евро кв. м. Това каза пред Фрог нюз бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев.
 

Небостъргачите също „Артекс“ се готви да ги построи. Същият този предприемач ме попита: „Ясно ли ти е защо Цецо взима този апартамент?!“.Бизнесменът ми обясни, че една фирма може да си позволи подобен апартамент само, ако има гаранция, че някой ще го вземе. Подобен имот може да купи някой много богат човек.


На мен Цветанов ми обяснаваше навремето за 6-те си апартамента. Тук нещата са ясни. Тази цена от 630 евро е абсурдна цена. При всички случаи да си позволиш 315 кв. м. апартамент с отделен асансьор, значи трябва да си много богат. Това е пентхаус. Това е най-скъпия апартамент. Да го купиш на ул. „Латинка“, където традиционно са най-високите цени на имотите, ставя ясно защо. За мен лично става дума да благодарност. Не изключвайте вероятност и да се спестяват данъци.  На „Артекс“ им позволяват най-невъзможните неща, ми сподели предприемачът.

 

* Пентхаус означава луксозен имот с голяма площ, който е разположен най-често на покрива на сградата или представлява цяла отделна постройка към нея. Оригинално употребата на термина произлиза от Ню Йорк – високите сгради с огромни покриви, емблема на града и даващи възможност върху тях да бъде изграден цял нов етаж, раждат това значение в началото на миналия век. Първоначално под пентхаус се разбира всеки вид допълнително пристроена площ, като с ударния икономически растеж и бума на строителството в САЩ все по-често започва строго да описва покривни допълнително изградени помещения.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5311 |19.03.2019 Арман Бабикян за Фрог: Въпросът е дали Цветанов върши работата, за която е избран . 4| 4925 |18.03.2019 Юрий Асланов за Фрог: Йончева се харесва повече от хората и по-малко от елита на БСП . 16| 12874 |15.03.2019 Владо Береану за Фрог: Прокурорът на ЕС ще ни разследва заради доклада на САЩ . 11| 12421 |15.03.2019 Първо във Фрог: Ето я мистериозната страница от тефтерчето на Иванчева, но с чужд почерк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads