Реклама / Ads
9| 4523 |23.01.2022 НОВИНИ

Методи Лалов иронизира: Дано Националната конференция на ”Да, България” не се превърне в Конгрес

.
Методи Лалов
”Липсата на редица ярки имена, на голям брой учредители и на едни от най-енергичните и способни хора в партията сред кандидатите за членове на органите на ”Да България” е симптоматично за нейното състояние днес. С оглед на това нямам особени основания да се надявам на законосъобразно и справедливо решение на въпроса с комсомолското ми изключване от партията.

Изключване с манипулативни твърдения и лъжливи констатации, направено дни преди конференцията, за да бъда лишен от възможност да участвам в нея и да говоря, а и за назидание на всеки, който не е от кръга на уж подалите оставка за изборното фиаско от края на 2021 г.", написа той по повод излезлия списък с имена на кандидатите за председател и членове на органите на формацията.

Лалов потвърждава, че ще отнесе жалбата си срещу отстраняването му от партията на 20 януари: "Не виждам обаче да е публикувана моята жалба от 20 януари срещу изключването ми от "Да, България", която подадох до Националната конференция.


Затова се налага аз да я публикувам, за да могат участниците в конференцията да се запознаят с нея и да се произнесат, съгласно закона - чл. 22, ал. 3 от ЗЮЛНЦ, вр. пар. 2 от ПЗР на ЗПП.


Явно не им се рискува смехотворните сигнали срещу мен да бъдат разгледани две седмици по-късно от нова Национална контролна комисия? Ами, ако нещо вземе да се обърка!

 

Обжалвам пред Националната конференция, защото винаги се боря докрай. И защото това е процесуална предпоставка, за да мога да отнеса впоследствие въпроса до съда, където ще имам шанс да покажа истината и да защитя честта си, от което другарският съд, пред който бях изправен, ме лиши умишлено, погазвайки всички стандарти за обективност", допълва той.

 

"Пожелавам успех на Националната конференция! Дано не се превърне в Конгрес (зная обаче, че приликите със състоял се наскоро такъв ще бъдат повече, а разликите не непременно ще бъдат положителни).

 

Пожелавам успех и на онази част от кандидатите за членове на органите на партията, които носят в себе си разбирането за правов и демократичен ред (такива има сред кандидатите). Ако бъдат избрани ще им трябват много сили, за да предотвратят окончателното трансформиране на "Да, България" в търговско дружество на неколцина самозабравили се.


Важно е членовете на партийните органи да разбират ясно, че те са функция на доверието на останалите членове и симпатизанти на партията. И да осъзнават ясно голямата отговорност, която следва от това доверие.


И да, правилата са важни, но още по-важни са хората, защото всяко правило може да бъде заобиколено, ако същите са непочтени. Дано на тези конференция не се окаже, че няма хора, както се казва в един популярен виц", завършва Методи Лалов.Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3030 |18.01.2022 Методи Лалов напусна редиците на ДБ в СОС, но остава общински съветник . 10| 2978 |16.01.2022 Методи Лалов: В „Да, България” има авторитарност . 16| 7959 |13.01.2022 Методи Лалов: ”Да, България” ме изключи от партията! Обзалагам се, че Хр. Иванов ще e единствен кандидат за лидер . 8| 6514 |06.01.2022 Методи Андреев: Цацаров да бъде изгонен с шут от КПКОНПИ и да бъде разследван

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads