Реклама / Ads
8| 9540 |05.12.2015 НОВИНИ

В. Михайлов: С Яневагейт неприятните истории няма да свършат

.
Бившият министър Виктор Михайлов
Неприятните истории няма да се свършат с Яневагейт. Единственият начин да се противодейства на тази тенденция е съдебната система да стане независима. Това заяви бившият министър на вътрешните работи от мандата на Любен Беров - Виктор Михайлов, в студиото на „Тази събота” по bTV.
 
По думите му съдебната система може да бъда моделирана чрез приемането на закон. „Играта трябва да има правила” каза Михайлов.

Според бившия министър на вътрешните работи му Висшия съдебен съвет (ВСС) е политически орган, заради наличието на политически квоти, които решават кой да бъде съден и кой да бъде оправдан.

На въпрос за повтаряемостта на събитията у нас, Виктор Михайлов коментира случаят с подслушването на бившият главен прокурор Никола Филчев. Бившият министър на вътрешните работи разказа, че подслушването на чужди дипломатически мисии е международна практика. Това е и причината да се поставят  подслушвателни устройства в дипломатическия блок, в който по-късно живее бившият главен прокурор Никола Филчев.  

Бившият министър на вътрешните работи Виктор Михайлов коментира и темата за т.нар. „червеи” в системата на МВР. Той разказа, че според разпитите на Румен Йончев все още не е ясно какво и дали е „изтекло” от системата на МВР. Михайлов изрази надежда, че никой не е „ровичкал” или коригирал нищо в системата.

Служителите на МВР никога не са били достатъчно платени, заяви бившият министър на вътрешните работи. Той разказа, че решението да се разреши на служителите на реда да заемат допълнителни работни места е било повлияно от гостуването на шефът на полицията в Тексас през 90те години в България.

Американският колега на Михайлов му разказал, че когато тексаската полиция попаднала в затруднено финансово положение като българските структури, той казал властите в щата да решат дали те ще купят полицията или ще оставят мафията да я купи. Бившият министър на вътрешните работи последвал американския пример, но разрешението на силите за сигурност да работят на две места не продължило дълго. „Народното събрание ме притисна и ми се наложи да го махна”, коментира Михайлов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5228 |02.12.2015 Писанчев: Има връзка между "Червеи" и "Яневагейт" . 4| 5540 |02.12.2015 Етичната комисия на ВСС привиква известни адвокати по "Яневагейт" . 4| 5321 |30.11.2015 Цацаров си измива ръцете с Конституцията за скандала „Яневагейт” . 1| 5992 |30.11.2015 Експерти: "Яневагейт" е лакмус за зависимостите в държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads