Реклама / Ads
0| 3326 |04.06.2022 НОВИНИ

Мика Зайкова: Малко се шегувате, че животът ни с новия бюджет ще стане по-лек

.
Мика Зайкова Източник: стопкадър, bTV
„Вие казахте една шега сега, че животът ни с новия бюджет ще стане по-лек. Малко се шегувате“ – с тези думи се обърна финансовият експерт Мика Зайкова към водещата на предаването „Тази събота“ Жени Марчева.
 

„Ние сме страната с най-енергоемкото и най-ресурсно производство. Икономиката ни е такава, а освен с фискални мерки, инфлацията се бори с инвестиции в нови технологии, с добра добавена стойност“, обясни Зайкова.

 

„Затова казах, че се шегувам. Икономическите мерки на правителството не са нито антиинфлационни, нито антикризисни, а освен това са и много закъснели“, добави тя.

 

По думите й единствената истинска мярка е увеличаването на прага за регистрация по ДДС, която обаче ще влезе в сила от 1 януари 2023 г.

 

Според народния представител от „Демократична България“ Георги Ганев това щяло засегне приходите по ДДС в зависимост от това колко филми ще се регистрират.

 

„Искаме да направим реформа в правилата за даряване на храни, които се оказаха доста административно тежки и да се стимулира даряването на храни в срок на годност в България“, посочи той.

 

Според него това ще е много полезно в ситуация, в която храните тепърва ще поскъпват.

 

По думите на Мика Зайкова държавата трябва да помогне на бизнеса като например няма данък върху реинвестираната печалба в нови технологии.

 

„Не е необходимо да вдигаме доходите административно. Ние трябва да помогнем на бизнеса, за да може той сам да вдигне доходите“, каза Мика Зайкова.

 

„МВФ, Световната банка и Европейската банка не могат да прогнозират икономически ръст, Асен Василев може“, иронизира Зайкова вицепремиера и министър на финансите Асен Василев и се усъмни в голямото увеличение на приходите, които той залага в актуализацията на бюджета за тази година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3401 |03.06.2022 Уличиха в плагиатство служебния министър на икономиката Даниела Везиева . 0| 5427 |02.06.2022 Ицо Хазарта за средния пръст към ГЕРБ: Това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано . 0| 3198 |02.06.2022 Най-малко четирима души са убити при поредна стрелба в САЩ . 0| 3306 |01.06.2022 Полша помпи икономиката си като помага на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads