Реклама / Ads
40| 5038 |06.03.2016 НОВИНИ

Миков: България загива демографски. Абсолютни шампиони сме

.
Михаил Миков
През последните години България демонстрира сериозен капацитет за охрана на външните граници на ЕС, с цената на големи лишения. Цената само на оградата е един годишен бюджет на Министерството на културата, заяви по БНР председателят на БСП Михаил Миков, според когото страната ни се е доказала като сериозен защитник на еврограниците.
 
Всичко, което България прави в тази сложна обстановка, без да е равноправен член на Шенген, повдига въпроса доколко механизмите на солидарност и партньорството на ЕС се отнасят и до България, Румъния, Хърватска, посочи Миков. Доколко решението на Европейския парламент за допускането на помощ и на страни от ЕС и заделянето на 800 млн. евро ще стигнат и до България, попита още той. Гласът на Балканите трябва по-силно да се чуе в Европа, подчерта Михаил Миков. Той оцени съвместното учение на армия, жандармерия и гранична полиция като проява с по-скоро показен характер.

В анализ на отхвърленото през седмицата предложение парите за отглеждане на дете до двегодишна възраст да бъдат обвързани с минималната работна заплата, Миков заяви, че става въпрос за пренебрежимо малко средства, които могат да бъдат намерени: България загива демографски. Абсолютни шампиони сме в Европа. Важно е правителството да дава постоянно сигнали към родителите, че държавата е солидарна с отглеждането на децата. Тези 20 милиона няма да решат кой знае какъв проблем, но те са политическият знак, че това е важно за България. Гласуването „против“ показва, че правителството не се интересува от демографския проблем и как родителите с най-ниски доходи отглеждат децата си... Инатът тези средства да не се дадат на майките, е по-скоро политически инат, отколкото разумно решение. 

За мен е важно политиката на изчистване на ясна, лява социална идентичност на БСП да продължи, обясни Михаил Миков, визирайки предстоящия конгрес на левицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5658 |05.03.2016 Миков: Лявото е модерно; и Оскарите го показаха . 18| 4365 |03.03.2016 Миков: Трети март слага край и поставя начало . 19| 5175 |03.03.2016 Отбелязваме националния празник на България . 10| 8380 |02.03.2016 Проф. Пантев: 3 март е “големият взрив”, който възстановява България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads