Реклама / Ads
0| 4172 |22.03.2016 НОВИНИ

Миков: БСП осъжда строго актове на варварство и тероризъм

.
Михаил Миков
Председателят на БСП Михаил Миков изпрати съболезнователни адреси до н.пр. Аник Ван Калстър, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Белгия в Република България, Елио Ди Рупо - председател на Социалистическата партия на Белгия и до Джон Кромбез - председател на Фламандски социалдемократи – Белгия.
 
В писмата си от свое име, както и от името на ръководството на БСП, Миков поднася най-дълбоки съболезнования на семействата на жертвите, столицата Брюксел и народа на Белгия, по повод тъжния и болезнен момент, часове след ужасяващите експлозии в Брюксел. „Желаем най-скорошно възстановяване на всички засегнати и ранени“, допълва той. Председателят на БСП подчертава, че всичко това се е случило в сърцето на Европа, в дома на европейските институции. „Но Вашата нация е силна, а страната Ви е един от основните стълбове и архитекти на европейската идея, оказала голямо влияние върху формирането на съвременния свят“, посочва той. Според него цялата международна общност в този момент е заедно с гражданите на Белгия и обединена срещу тези, които заплашват да подкопаят ценностите и да ограничат основополагащи свободи в цяла Европа. „Ние никога няма да се огънем пред злото на тероризма и не трябва да позволяваме на тези отвратителни актове да променят съзнанието ни и нашето ежедневие“, категоричен е Миков.
Председателят на БСП подчертава още, че левицата осъжда строго актове на варварство и тероризъм, които не само показват пълно незачитане на човешкия живот, но и подкопават и унищожават основите на нашите общества. „Тероризмът не признава граници, националност или религия и затова трябва да се изправим пред това глобално предизвикателство заедно и да се борим неуморно за свободен и мирен свят. Трябва заедно да победим тези сили на злото, които застрашават сигурността на нашите страни и на всички цивилизовани нации“, пише още Миков.
„В този момент на болка за Белгия вярваме, че Вашата държава ще бъде способна да устои и да превърне скръбта и страданието в сила, кураж и издръжливост“, заключва Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4349 |22.03.2016 България остро осъжда терористичните актове в Брюксел . 12| 4450 |18.03.2016 Михаил Миков: Нестабилността в правителството обхваща цялата страна . 21| 4160 |13.03.2016 Михаил Миков: Управлението се провали в „реформите”, става все по-нестабилно . 11| 4204 |12.03.2016 Михаил Миков: Най-важно за нас е прогресивното облагане, неравенствата в България са убийствени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads