Реклама / Ads
19| 4170 |03.12.2014 НОВИНИ

Миков: "Южен поток" - диверсификация по нашенски

.
Михаил Миков
Това, което се случва с проекта „Южен поток" и води всички тръби към Турция, се нарича диверсификация, разбирана по нашенски. Това заяви на брифинг във Велинград председателят на БСП Михаил Миков.
 
Той припомни какво се е случило и с другите два големи проекта - „Белене" и „Бургас - Александруполис" с поредица от непоследователни действия. „Днес ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт ясно заявиха, че са против проекта „Южен поток" и това показва, че всички големи инфраструктурни и геополитически проекти заобикалят България, благодарение на липсата на ясни позиции и на тяхното отстояване пред партньорите ни и на Запад, и на Изток", допълни Михаил Миков.

Според зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов до днес отговорността за проекта „Южен поток" е можело да се разпределя между различни правителства, но от днес нататък в почти цялата си част, тя се поема от ГЕРБ. „Ние показахме, че сме готови по най-конструктивния начин да бъде изработена обща национална позиция. Все още искаме правителството да направи нещо, за да бъде спасен този проект, но ако това не стане, с тези непоследователни действия и с големите проекти, които пропускаме, ние се превръщаме не само в бедна нация, но поставяме под риск съществуването си и дори националната сигурност", категоричен е Стоилов.
Промените в Закона за МВР са свързани с нови трусове в системата

По повод подготвяните промени в Закона за МВР председателят на БСП обясни, че един от големите проблеми на България, а също и в сектор „Сигурност", е липсата на последователни действия, както в законодателните решения, така и по отношение на кадрите. „Управляващите са в правото си да потърсят решения, които намират за по-ефикасни, но те при всички случаи ще бъдат свързани с нови трусове в системата, от което не печели държавността и сигурността", подчерта той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5132 |03.12.2014 Гечев-Трайков: Путин или Обама спира "Южен поток"?! . 16| 4054 |03.12.2014 Станишев изненадан за "Южен поток" . 12| 4318 |03.12.2014 В. Вацев: "Южен поток" продължава с "Газпром"-овски заплати . 5| 4321 |03.12.2014 Миков: Да се изиска от Брюксел и Москва равноправно и справедливо отношение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads