Реклама / Ads
11| 4763 |06.06.2015 НОВИНИ

Миков: Изборите ще опровергаят и най-големите песимисти

.
Михаил Миков
Хората имат нужда от социалното в живота си. 15 години са сигурно много малко от историята на левицата в България, но са категорично доказателство, че в това бурно време благодарение на политическите усилия и разбирания, на интелекта, с който правите политиката, вие се записахте в най-новата история на България, като част от усилията на българската левица да прави живота на хората различен, от този който е в момента в страната.
 

С тези думи председателят на БСП Михаил Миков поздрави ръководството и членовете на ПД „Социалдемократи“ по повод тяхната годишнина. Според него през тези години едно от средствата, с което десницата се е опитвала да засилва своите позиции, е било разединенията в левицата. Той изказа своето удовлетворение от това, че са заедно и осъзнали необходимостта от единение се е създал един формат, който тепърва ще има сериозна политическа перспектива – коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Миков благодари и за доброто сътрудничество. „Аз съм убеден, че въпреки прогнозите и опитите за дискредитиране на левицата, тези местни избори ще опровергаят и най-големите песимисти, защото хората имат нужда от по-социално в живота си“, допълни председателят на БСП. По неговите думи хората се нуждаят от по-ляво в управлението на страната и тяхната община. „Имайте самочувствието на тези 15 години, защото за такова време много големи вече ги няма на политическата сцена. Управляваха страната, а вече са забравени“, подчерта Миков и покани всички от левицата да се присъединят към събора на Бузлуджа.

 

„През годините успяхме да излъчим наши кандидати, успешно реализирани кметове, общински съветници, членове на изпълнителната власт и народни представители. Радостни сме от това, че наши идеи и политики бяха реализирани за благото на хората“. Това заяви председателят на ПД „Социалдемократи“ Елена Нонева. Тя е категорична, че движението ще продължи да бъде сериозен и отговорен партньор в коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и заедно ще отстояват политиките, развитието на левицата в страната, а ако има различия ще бъдат изгладени. „Ще бъдем и сериозен коректив на управлението в страната и няма да отстъпим от идеите и целите, които сме отстоявали през годините, защото имаме волята да продължим напред“, заключи тя.


Основателят на ПДС и председател до 2009г. Николай Камов коментира, че самото създаване е било предизвикателство, а политическите инициативи са били зов за промяна. „В някои случаи успяхме да постигнем промяната – с гласуваното от парламента решение за годишен доклад на правителството по промените на младежта. В други случаи идеите ни бяха изпреварили времето си или бяха твърде неудобни за статуквото“, подчерта Камов. Той даде за пример, че ако правителството на Тройната коалиция е било възприело техния детайлно разработен проект за електронна здравна карта, реформата или поне голяма част от нея, отдавна е щяла да бъде реализирана. „В трети случаи се оказахме просто прави – гласуването на плоския данък и тогава единственият глас в парламента „против“ беше нашият“, допълни Николай Камов.


„За 15 години мога да кажа, че се гордея с хората, с които съм работил“, каза Лъчезар Шиков,  председател на ПДС 2009-2014г. Той посочи и имена като Ирина Бокова, Елена Поптодорова, Николай Камов и Христо Белоев. Като повод за гордост Шиков посочи и добрите отношения с партия „Родина“ и „Справедлива Русия“, като два пъти Дмитрий Рогозин е гостувал в България. „На трето място се гордея с това, че ръководството на БСП в лицето на г-н Миков, имаше силата да обедини левицата в България. Силно вярвам, че ще се преодолеят някои трудности и ще имаме силна левица, която ще управлява България в името на хората“, заключи Лъчезар Шиков.

На събитието присъстваше и председателят на ПП „Обединена социалдемокрация” Йордан Гергов, както и Ангел Чакъров – зам.-председател на партия „Движение за социален хуманизъм”, членове на партията и гости.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4636 |05.06.2015 Социалист за сигнала за Миков: Това е недоказуемо . 23| 5073 |03.06.2015 Миков: Търсим широка подкрепа за ляво местно самоуправление . 6| 4695 |02.06.2015 Миков: Атаката не е срещу мен, а срещу БСП . 60| 4787 |01.06.2015 Миков: Прехраната и просветата на децата са гаранти за демографско възраждане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads