Реклама / Ads
18| 4734 |23.04.2015 НОВИНИ

Миков: Няма реформи, само се говори за тях

.
Михаил Миков
Кабинетът не прави реформи, а само говори за тях. Нека не забравяме, че ДПС дава също подкрепа на управлението, защото във важните гласувания участва и ДПС. Последният пример е гласуването за дълга. Просто искам да е ясно. Това заяви пред БТВ лидерът на БСП Михаил Миков.
 
Михаил Миков даде за пример предлаганите промени в пенсионното и здравното осигуряване и съдебната реформа."Каквото и да се променя, след години ще дойде момента някой да поиска възрастта за пенсиониране да се вдигне на 70 години", каза той.

Една истинска реформа е свързана с ръст на икономиката, откриването на нови работни места, а не може да се каже реформа това да увеличаваш възрастта за пенсиониране и да променяш някои дребни неща - това не е реформа, коментира лидерът на БСП. Седем години вече сме в ЕС, имаме уж най-ниските данъци и условия за развитие на бизнес на чужди фирми, но като цяло не сме видели някакъв ръст на икономиката и ръст на чуждите инвестиции, заяви Миков.

 

БСП ще инициира законови промени, които да връщат 10 процента от данъците на хората с най-ниски доходи. Лидерът на БСП не пожела да коментира в детайли предложенията на министър Калфин за вдигането на пенсионната възраст, тъй като те не били официално внесени в парламента.

 

Според Миков БСП е единствената партия, при която се наблюдава траен ръст на доверието в социлогическите проучвания и това се дължало на провежданата опозиционна политика на партията. В последното изследване на "Алфа рисърс" доверие в партията бяха изразили 10.2 от анкетираните. "Вижте управляващите - общо правят 40%, а искат да правят промени в Конституцията.

 

На въпрос за евентуалните коалиции на БСП с други партии за предстоящите местни избори, Миков заяви, че те ще бъдат базирани на политики, а не на съюзи с партии, "които само се предсатвят за леви", визирайки АБВ. Според лидерът на БСП няма никакво съмнение, че Георги Първанов отново ще поеме ръководството на АБВ.

Михаил Миков отбеляза, че по редица важни гласувания в парламента ДПС са гласували с управляващата коалиция и отбеляза, че е очевидно, че по някакъв начин подкрепят правителството. Не че има нещо осъдително в такава подкрепа, но трябва да е ясно на каква основа е тя, заяви Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5092 |22.04.2015 Кадиев: Истината за КТБ няма да излезе . 17| 4698 |22.04.2015 Борисов размисли - няма да слива НАП и Митниците . 11| 4476 |22.04.2015 Миков: България е изключена от всички разговори . 12| 4963 |22.04.2015 Цветанов: Какви реформи, като не можем едни речни корита да изчистим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads