Реклама / Ads
10| 4729 |13.01.2011 НОВИНИ

М. Миков: Ще се появят и други записи в публичното пространство

.
М. Миков
До края на деня очакваме да излезе заявителя на СРС-то, ако то е такова по смисъла на закона.
 

Не е ясно публикуваните записи дали са придобити чрез подслушване по реда на закона, или не по него, обяви по БТВ Михаил Миков, член на парламентарната комисия, която се занимава с казуса по подслушванията. Софийската прокуратура казала, че не е възлагала подслушване, но можело да е някоя друга. Задал съм министър Цветанов има ли досъдебно производство и чакам да ми отговори, но той казва неща, които сам иска, констатира Миков. Сега има рязко увеличаване на СРС-тата, добави той. Единият въпрос е формата и там ще си свършим работата, но втория е за съдържанието - за увеличение на контрабандата, а точно този въпрос се подменя, добави той и каза, че половин милиард отивали в изборната година в контрабандата.

Другият вариант е да има записване, без да има разрешение за това, каза Димитър Лазаров от ГЕРБ. В България тези разрешения се зават от съда, това е нещо много важно; това не е служител от изпълнителната власт.

Целта ни е - МВР да си намери къртицата, ако е изнесен презапис; но ние за две седмици трябва да оповестим проучването си и да кажем имало ли е политическа злоупотреба и ако е имало, кой я е извършил. Ако Танов е послушван със СРС и той не е извършил нищо, този, който го е подслушвал, трябва да го извика и да му се извини в духа на европейската практика, каза Веселин Методиев, също член на комисията.

По време на това управление се засягат много сериозни икономически интереси
, констатира Лазаров.

Има ли други подслушвани министри, попита още Миков. Трябва да се види кои са те.

Абсурд е да се възстановяват безобразия от времето на прокурора Филчев и да се правят инсценировки, посочи Методиев по повод верията, че щял да се прави опит за дискредитиране на Танов чрез подхвърляне на контрабандни цигари в колата на сина му.

Предполагам, че ще се появят и други записи в публичното пространство, посочи Миков. А Менда Стоянова казала, че става дума за монтаж, преди хората от комисията да разберат дали е така, продължи той. Този, който управлява Пловдивската митница, е същият, който е ощетил фиска през 1995 с много пари, бидейки на друга позиция, добави Миков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5101 |11.01.2011 М. Миков: Литератор е шеф на Пловдивската митница . 15| 5705 |03.12.2010 М. Миков: На Луната са били М. Найденов и Б. Борисов . 12| 5115 |29.07.2010 М. Миков: Многобройни акции; минимални резултати в МВР . 2| 4498 |21.07.2010 М. Миков: Институциите да не си прехвърлят топката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads