Реклама / Ads
6| 4406 |12.06.2015 НОВИНИ

Миков: Станишев е успешният кандидат за президент на ПЕС

.
Конгрес на ПЕС
Сергей Станишев е успешният кандидат за президент на ПЕС." Това заяви лидерът на НС на БСП Михаил Миков пред медиите в Будапеща преди заседанието на Конгреса на ПЕС, на който ще бъде избран нов председател.
 
По думите му победата на Станишев не е въпрос само на престиж, а и за развитието на ПЕС и повече успехи. Той бе категоричен, че всичко това е свързано с избора на Сергей Станишев. "Не само му пожелаваме успех, но и активно участваме, за да стигнем до неговото преизбиране, защото това е пътят пред европейската левица", категоричен бе Миков. По думите му това е избор за развитието и връщането на европейската социална държава, за която ПЕС се бори. Като основни нейни приоритети Миков посочи връщането на държавата на хората и борбата с бедността. Той даде като пример за това успешната инициатива на евролевицата за "Младежката гаранция", която обхваща не само България, а почти цяла Европа.
 
Преди началото на конгреса лидерът на БСП се срещна с председателя на демократическата партия на Молдова Мариан Лупу. Двамата лидери обсъдиха правата на българите в  южната част на Молдова - Твърдица, Тараклия. Миков благодари на Лупу за подкрепата, която молдовските социалдемократи са дали за подкрепа за правото на самоопределение на българските граждани и тяхната културна автономия.
 
Миков ръководи делегацията на  БСП за конгреса на ПЕС, в която са: Янаки Стоилов - зам.-председател на НС на БСП, Криастиан Вигенин - член на ИБ на НС на БСП и депутат от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, Деница Караджова - член на ИБ на НС на БСП, Мариана Бояджиева - народен представител от групата на левицата, Вероника Делибалтова - председател на Младежкото обединение в БСП, Станислав Владимиров - член на ИБ на НС на БСП. Право на глас, оглавяващ българската делегация в Групата на социалистите и демократите в ЕП, ще има и Илияна Йотова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4564 |11.06.2015 Станишев в Будапеща: ПЕС ще отстоява европейското бъдеще на Унгария . 10| 4423 |11.06.2015 Станишев: 2016 да е година за борба срещу насилието над жени . 34| 5006 |09.06.2015 Миков: Връщането на ГЕРБ повиши цената на тока . 11| 4776 |06.06.2015 Миков: Изборите ще опровергаят и най-големите песимисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads