Реклама / Ads
0| 4465 |13.04.2016 НОВИНИ

Миков: Структурата на ветераните-капитал на БСП

.
Михаил Миков
„Искам да ви благодаря за всеотдайната подкрепа, която давате на БСП в едни трудни времена, в които много ваши другари избраха по-лесен път – да си гледат спокойно старините. Вие, които сте във ветеранското движение, избрахте друг път – да останете привързани силно към идеите, да участвате в политиката, да давате това, което знаете и можете – политическия опит”. Това заяви на Четвъртата национална конференция на движението на ветераните в БСП председателят на социалистите Михаил Миков.
 

Той продължи, че няма друга партия в България, освен БСП, която да има такъв политически капитал като структурата на ветераните. „Социалисти от третата възраст, които не излизат в пенсия, защото идеята да бъдат социалисти е по-силна от позициите, заемани през годините. Искам да ви благодаря!”, каза още лидерът на левицата.

 Миков коментира, че живеем в сложни времена, в които се правят усилия обществото да бъде деполитизирано, политиката също, а социалните противоречия да бъдат смачкани и прикрити. Според него младите хора са убеждавани, че политиката има значение само дотолкова, доколкото да си свързан с партия, която да те постави на някакъв пост, а не, че ще отразява политиката и интересите на цяла социална група. „Включете се в един активен процес на обществена политизация, в която хората трябва отново да осъзнаят своите интереси, защото не е тайна, че много наши бивши членове, които казват, че са леви, харесват политическия проект „Борисов“”, каза още Миков.

 

Той подчерта, че днес се провежда политика на замразените доходи, попълване на социалните фондове не според доходите, въпреки неколкократното внасяне на закони, политика на увеличаване възрастта за пенсиониране до 68 години. Според него ситуацията е, че здравето и животът са стока, която има цена, от която се прави печалба. „Образованието също е превърнато в стока. Това са все въпроси, които добре осъзнавате. Въпросът е вие – ветераните на партията, с вашия опит да намерите начин, по който това да стигне до по-младите генерации. Защото ако има механично подмладяване и обновление на партията, това няма да даде перспектива. Подмладяването трябва да бъде свързано с интелектуално и организационно укрепване на тези млади хора”, завърши Михаил Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4165 |12.04.2016 Миков: Липсва капацитет в институциите и той се запълва с киберсигурност . 0| 4580 |10.04.2016 Миков: БСП черпи сила не от консумацията на власт, а от идеите . 0| 4466 |07.04.2016 Миков: Тъжно е, че в деня на празника си лекарите протестират . 0| 5642 |02.04.2016 Миков: Ставаме държава от латиноамерикански тип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads