Реклама / Ads
1| 4800 |31.03.2015 НОВИНИ

Миков: Внушават ни, че не е момент за промени в устава

.
Михаил Миков
„Чувам внушението, че не сега е моментът за промени в устава.. Най-нормалното е на заседанието на конгреса, който е последен от този цикъл, да се занимаем с правилата, по които ще се проведе една нормална кампания за следващия конгрес. Това заяви на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП председателят на партията Михаил Миков.
 
Той допълни, че не е получил отговор от тези, които не искат сега да се обсъждат промените, кога е подходящото време. „Позволих си на едно място да кажа – добре, да не обсъждаме това, да не обсъждаме онова, защото щяло да има тежка дискусия. Тогава на Цветница да се съберем в НДК- цветя ли да си подаряваме? Трябва работата да се свърши”, каза още Миков. По думите му задачата на конгреса е да очертае реализацията на политическите и организационни мерки, приети от Националния съвет, като това е свързано както с политическата декларация, така и промените в устава на партията.

„Не без значение са и левите стандарти в местната власт, тяхното приемане от върховния орган ще очертае и рамките на онези възможни взаимодействия на местно равнище”, каза още лидерът на БСП. Според него това е естественият, принципният, публичният подход пред гражданите за реализация на възможните съюзи по отношение на местната власт. „За нас е от значение върху какви принципи и платформи местната власт ще почива както по отношение на кметовете, така и по отношение на общинските съветници”, категоричен бе председателят на БСП.

„Не приемаме предложеното увеличаване  на пенсионната възраст до 67 години”, категоричен бе Миков по повод изявление, че има основа за съгласие. Той заяви, че социалистите не могат да участват в такъв тип съгласие при тази икономическа обстановка, при тази демографска ситуация. Той съобщи, че от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ задължително ще поставят пак въпроса за тълкователния закон по отношение на възстановяването на данъка за работещите бедни. „Онези 272 000 българи с минимални работни заплати и сезонните работници, които са десетки хиляди, защото изтича периодът, в който те могат да претендират възстановяване на десетте процента, авансово удържани от данъчните власти”, уточни лидерът на социалистите.

Миков коментира и  казаното от финансовия министър, че събраните приходи са с 820 млн. повече от същия период за миналата година. „Министър-председателят казва, че са събрани 820 млн. Възниква един прост въпрос. Какво става с дефицита? Излиза, че тази година няма да има дефицит. Защо беше необходим този външен дълг при такава добра събираемост”, попита председателят на БСП. По думите му ако така върви преизпълнението на приходната част на бюджета, то ще има излишък в края на годината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4374 |30.03.2015 Миков: Да бъдат публикувани разговорите при президента за КТБ . 19| 4819 |27.03.2015 Миков: Управляващите искат по 408 лв. от 272 000 български семейства . 9| 4574 |26.03.2015 М. Миков: Ще разобличим "биткаджийския" стил на управление . 37| 4928 |22.03.2015 Миков: Дясното правителство задълбочава обедняването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads