Реклама / Ads
0| 2924 |14.07.2022 НОВИНИ

Милен Керемедчиев: Политическата буря в РСМ ще продължи

.
Милен Керемедчиев Източник: БГНЕС
В момента има мнозинство в парламента на РСМ за приемането на френското предложение, но това е само първата крачка. Първият препъникамък ще бъде включването на българите в конституцията на страната. Това каза Милен Керемедчиев – бивш заместник-министър на външните работи.
 

„За него е необходимо мнозинство от 2/3, а без ВМРО това мнозинство няма как да бъде подсигурено. Политическата буря в нашите западни съседи ще продължи и следващите месеци и няма да утихне толкова бързо, колкото утихна в България. В Северна Македония ще продължават да бушуват политическите страсти“, обясни той пред БНР.

 

„Въз основа на много тежката и агресивна кампания над 75% от македонското население не одобрява френското предложение“, отбеляза Керемедчиев.

 

По темата с руския газ той коментира, че „за момента Европа не успява да се справи, защото това е натрупана зависимост от руски енергоизточници“.

 

„10 години европейските институции проспаха възможността да диверсифицират доставките на газ и нефт от Русия и след окупирането на Крим Европа не си научи урока – ставаше все по-зависима от руски енергоизточници. Ако преди 12 години зависимостта на Европа е била около 25%, то преди началото на военните действия (в Украйна – бел. ред.) достигна 42%. Сега за четири месеца си опитваме да се върнем обратно на нива отпреди 10-12 години, да намалим поне няколко пъти доставката на руски газ. Не се справяме в това начинание и има подготовка на европейските икономики да намалят с 15% средно потреблението на газ за зимния период, а някои държави като прибалтийските и Финландия се очаква да намалят с 54% своето потребление. Това наистина е драстичен удар. Немската икономика вече е преминала на ниво 2 на тревожност от сериозни проблеми, които може да има от спирането на доставките, нивата са три“, коментира още Керемедчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3058 |13.07.2022 Отложиха за втори път делото за смъртта на Милен Цветков . 0| 3515 |06.07.2022 Адвокат: Повторение на трагедията с покойния Милен Цветков . 0| 3881 |30.06.2022 Балабанов на Слави зачеркна политическата кариера на Кирил Петков? . 0| 4052 |29.06.2022 Милен Керемедчиев: Коалицията няма смелост да изгони руския посланик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads