Реклама / Ads
15| 5620 |03.06.2021 НОВИНИ

Милен Кермедчиев: Натискът започна градивно да се вдига. Предстоят тежки дни за санкционираните от САЩ

.
Решението по закона ”Магнитски” се подписва лично от президента на САЩ въз основа на предложение. То е облечено в политическа дреха и е силен намек от страна на Вашингтон, че корупцията в България излиза извън контрол. Натискът започна градивно да се вдига. САЩ рязко влизат в политиката на България. Явно ври и кипи, предстоят много сериозни промени на изборите.
 

Така бившият зам.-министър на външните работи Милен Кермедчиев коментира пред Нова телевизия вчерашния шамар, който Вашингтон зашлеви на България. Три лица бяха санкционирани по закона "Магнитски" заради корупция - Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков.

 

Актът е безпрецедентен, а последва и доста сериозен отзвук. Освен всичко, това се случва и на фона на поредицата от сътресения у нас от последната година и еднакви констатации за хватката на олигархията, липса на върховенството на закона и огромни нива на корупция, направени в не един и два доклада. 


Кермедчиев бе категоричен - решението на САЩ стъпва върху обстойно разследване, което не е процес на няколко дни. Заявка за борбата с корупцията у нас е била дадена още от встъпването в длъжност на посланик Херо Мустафа, която е била изключително активна в тази посока. 


"При встъпването в длъжност на Байдън коментирахме, че ще има промяна в политиката и тя ще е в посока борба с корупцията и човешки права. Натискът започна градивно да се вдига. Това е политически акт - САЩ рязко влизат в политиката на България. Явно ври и кипи, предстоят много сериозни промени на изборите. САЩ не се намесват пряко във вътрешните работи, но показват, че ще бъдат рупор на тази нетърпимост, която се възроди по време на протестите", посочи още Кермедчиев.


Той заяви, че по всяка вероятност сезирана ще бъде Европейската прокуратура, която да продължи разследването.


"Предстоят тежки дни за тези хора, които са обявени. Споделянето на информация ще повлече правни последици", посочи още бившият външен министър.


Той бе категоричен - това е акт на осветяване. 


"Предстоят тежки дни за тези хора, които са обявени. Споделянето на информация ще повлече правни последици", заяви Кермедчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 18202 |02.06.2021 Росен Миленов пред Фрог: Няма да мръднем от кабинета на Гешев, докато не подаде оставка. Искаме арести. Или сега, или никога . 0| 3044 |26.05.2021 Росен Миленов: Информацията на ДАНС срещу политици се използва за компромати . 17| 5308 |25.05.2021 Росен Миленов от протеста пред ДАНС: Тук сме от 3 часа следобед. Близо 2300 агенти са блокирани в сградата . 16| 3573 |12.05.2021 Синът на Лъчо-Мозъка: Кристиан Николов задряма секунди преди катастрофата с Милен Цветков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads