Реклама / Ads
0| 2924 |15.12.2022 НОВИНИ

Милен Матеев: Проф. Николай Денков е одобрената номинация на ПП за премиер

.
Милен Матеев
Академик Николай Денков е одобрената номинация за премиер от Изпълнителния съвет на ”Продължаваме промяната”. Това потвърди пред БНР депутатът от ”Продължаваме промяната” Милен Матеев и уточни, че все още няма решение за това на Националния съвет на партията.
 

"За да може да бъде работещо правителството на малцинството, което ще предложим, ние искаме гаранции, че наистина има консенсус в парламента по поставените от нас приоритети и НС започва работа по внесените вече законопроекти, в които са включени приоритетните за нас и за страната теми. ... Ако нямаме гаранции за това, не миждаме смисъл да съставяме такова правителство", подчерта той.

 

По думите на Матеев ПП няма "да се крият зад експертни кабинети и да предлагат нещо само за да покажат на обществото, че са направили усилие за съставяне на правителство с втория мандат":

"Ако получим нужната подкрепа за нашите приоритети и първоначални гаранции, че наистина парламентът ще работи за тях, ние ще предложим едно наистина работещо правителство".

 

Той подчерта, че покани за подкрепа на кабинет с мандата на ПП ще получат всички политически партии, представени в Народното събрание:

"При нас никога не е стоя въпросът за някакви задкулисни договорки. В парламента, пред очите на всички, ще се види кой ще предостави подкрепа и кой - не. ... Предполагам, че всички партии ще изразят мнението си по предложената от нас програма и ще покажат дали искат България да има редовно правителство с втория мандат, представлявано от ПП и подкрепено от ДБ, или - не".

 

Матеев посочи, че ПП се надяват президентът Румен Радев да им предостави достатъчно време за разговори, преди да им връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3257 |14.12.2022 ВКС ще гледа присъдата на Кристиан Николов, който причини смъртта на Милен Цветков . 16| 3761 |14.12.2022 Проф. Габровски след като кабинетът не мина: Злото победи и хората спечелиха . 2| 2909 |14.12.2022 Проф. Николай Габровски: Оставам оптимист, дано разумът надделее . 29| 3325 |12.12.2022 Първи думи на проф. Габровски: Очаквам подкрепа от всички политически сили /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads