Реклама / Ads
41| 11709 |11.05.2010 НОВИНИ

Милен Цветков извади нов незаконен лов на Първанов

.
Президентът Георги Първанов е бил на лов през юни 2006 г. в района на Попово, където се е проявил като отличен ловец. Остреляната от него дива свиня му е донесла трофей, оценен по стандартите за ловните трофеи на 117.6 точки. 119 точки биха му донесли златен медал. По това време, президентът е гостувал лично за три дни на кмета на община Попово – Людмил Веселинов.
 

Проблем в поредното ловно похождение на президента е, че стрелбата се е състояла извън ловния сезон. Това обяви тази сутрин в предаването на Милен Цветков „Събуди се с EBF” на телевизия EBF юристът Марин Божков - водещ на програмата „Времето на правилата”. Сезонът за лов на дива свиня започва през октомври и завършва през втората седмица на януари, уточниха от Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ). Президентът е бил на частно посещение и е ловувал в качеството си на гражданин, а не на държавен глава.

Вторият проблем е, че по същото време срещу кмета на община Попово са се водили няколко наказателни и граждански дела за злоупотреби. Гласност на случая обаче даде общинският съветник от Попово Веселин Несторов. Според него, над президентския приятел е опънат съдебен и политически чадър тогава.
Турзарският лов пък е отразен в брой 27 на поповския „Местен вестник” от 10.07.2006 година.



Людмил Веселинов управлява град Попово вече пети мандат. През последните години той многократно е обвиняван за корупция и злоупотреби с власт. Срещу него има множество преписки и дела. Основните обвинения срещу него са за неправомерно разпореждане с общински имоти, както и във фаворизация на една единствена фирма – търговищката „Стройкомерс – ТТ”, печелеща всички обществени поръчки за строителство в община Попово. През миналата година при изпълнението на ремонт на поповските училища по оперативна програма „Регионално развитие” на ЕС, администрирана от МРРБ се установи, че липсва всякаква строителна документация, не са изграждани предвидените пожароизвестителни и пожарогасителни инсталации, а таванът на едно от училищата падна и родителите на учениците принудиха общината да го затвори.

През април тази година жители на Попово протестираха пред сградата на ВСС в София. Те твърдят, че ненаказаността на Веселинов се дължи на покровителство от корумпирани магистрати.

Темата за ловните подвизи на президента бе разисквана и на организираните от него пресконференции тази пролет, свързани със скандал със Симеон Дянков. Тогава Първанов бе категоричен, че никога не е стрелял по Архар.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8034 |17.04.2010 Милен Цветков пробва “Събуди се с EBF” . 11| 4864 |15.04.2010 Милен Цветков пак на екран . 9| 6127 |14.04.2010 Парламентът разследва Милен Велчев за външния дълг . 8| 4497 |10.04.2010 Финансови интереси извадили „лапачите” от ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads