Реклама / Ads
4| 5392 |05.11.2022 НОВИНИ

Милиони казват ”довиждане” на Жерар Пике от ”Барса” тази вечер. Защо си тръгва легендарният №3?

.
Жерар Пике
Специална вечер за специален човек. Това ще видят десетки хиляди фенове, които тази вечер ще се сбогуват с големия Жерар Пике в последния му мач за каталунците на „Камп Ноу“. Още в четвъртък легендарният защитник заяви, че с този двубой ще прекрати кариерата си. „Барса“ среща „Алмерия“, а стадионът ще е препълнен, медии от цял свят ще предават събитието.
 

Пике е с екипа на Барселона 14 години, през които изигра 615 мача и спечели 35 трофея. На “Камп Ноу” довечера ще бъде разпънат голям плакат: “Sempr3”. На испански думата означава “винаги” - “sempre”, а тройката е номера на фланелката на Пике.

 

Същата дума ще бъде изписана на екипите на футболистите в загрявката им на терена, а на таблото ще се излъчи сборно видео с паметни изяви на Пике в клуба.

Испанските медии гадаят дали Пике ще започне като титуляр в срещата, или треньорът и бивш съотборник на Пике ще го пусне на терена в напреднал етап от мача като резерва.

 

Преди ден мениджърът на „Манчестър Сити“ Пеп Гуардиола заяви, че за него е била голяма част да бъде треньор на Жерар Пике. 35-годишният футболист игра под ръководството на Гуардиола четири сезона в Барса между 2008 и 2012 година.

"Бях изненадан от новината, че Пике си тръгва", призна Гуардиола.

 

Жерар Пике наистина неочаквано обяви края на кариерата си в разгара на сезона на испанското първенство. Утрешното домакинство на „Алмерия“ ще бъде последната му изява с цветовете на големия клуб. Причините за това решение остават загадка и за медии, и за фенове.

 

Все пак Пике е известен със своята интелигентност и със сигурност е обмислил добре това свое решение. Защитникът си тръгва от професионалния футбол на 35-годишна възраст, след като от 2008 година насам защитаваше цветовете на любимия си тим. Преди това той игра известно време в „Манчестър Юнайтед“ и един сезон в „Сарагоса“.

От началото на сезона ветеранът се оказа в ролята на резерва, което очевидно му тежеше. Нещо повече, той е свикнал не само да е на терена, но и да решава важни мачове и трудни ситуации.

 

Със сигурност личните проблеми също са изиграли своята роля, пише Mundo Deportivo. Още преди да се раздели с дългогодишната си любов певицата Шакира, Пике се оказа в центъра на скандал с аудиозаписи, свързани с президента на футболната федерация на страната - Луис Рубиалес.

 

Пике винаги е бил ценен високо от феновете на „Барселона“, но през последните седмици се чуха освирквания по повод неговото недобро представяне. Това очевидно му е дошло в повече.

 

Освен това не е тайна, че Шави Ернандес не е доволен от формата на своя бивш съотборник, с когото и като играчи са имали разминаване в мненията. Затова Пике е решил да си тръгне, вместо да задълбочава кризата, в която се озова.

За своята сърцата и умна игра Пике години наред бе наричан от феновете Пикенбауер, по аналогия с великия Бекенбауер.

 

С родния си тим той завоюва 30 трофея, включително девет шампионски титли на Испания, както и три отличия в Шампионската лига.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 11529 |01.11.2022 Иван Хиновски: Разчетите показват, че в момента най-евтиното отопление е на дърва . 3| 4636 |01.11.2022 Руски бизнесмени се отказват от гражданство заради Путин . 26| 5553 |23.10.2022 Нова атака върху енергийната мрежа на Украйна, милиони са без ток . 1| 2713 |21.10.2022 Председателският съвет приключи без резултат, депутатите отказват коментар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads